Skip to main content

Nestašica cigareta u Njemačkoj? Nekih već nema u prodaji

Nestašica cigareta u Njemačkoj? Nekih već nema u prodajiNestašica cigareta u Njemačkoj? Nekih već nema u prodaji
Ilustracija, foto: Flickr

Sukob u Ukrajini dovodi do uskih grla u isporuci raznih proizvoda u Njemačkoj. U raznim supermarketima kao što su Lidl, Aldi i Rewe nalaze se poluprazne police sa namirnicama poput tjestenine, brašna, kvasca, meda ili jestivog ulja. Ali to nije jedina stvar na koju trenutno utiču kašnjenja isporuke.

Proizvođač cigareta Filip Moris, između ostalog, proizvodi i duvanske proizvode marki Marlboro i L&M. Jedna od fabrika za proizvodnju papirnih kutija nalazi se u istočnom ukrajinskom gradu Harkovu, piše Feniks magazin, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ali, zbog napete situacije u Ukrajini, proizvođač je za sada zatvorio fabriku. To dovodi do nedostatka papira i uskih grla u isporuci cigareta.

“Zbog napete situacije na svjetskim tržištima sirovina i nestašice kartonskih kutija, zapravo može doći do otežanog snabdijevanja”, rekli su iz duvanske kompanije za Bild.

Međutim, izgleda da potencijalna uska grla ne utiču na sve veličine pakovanja i proizvode. Portparolka veleprodajne kompanije Lekerland najavila je da će biti “teškoća sa isporukom određenih paklica cigareta”.

Do sada su nedostatkom bile pogođene samo vrste Marlboro Red i Gold u kutijama od 22 i 29.

Trenutno su najviše pogođeni automati za cigarete, potvrđuje Ciril Ratc, menadžer prodaje veletrgovca duvanskih proizvoda Dietz za list Bild. Mnogi automati za cigarete više nemaju Marlboro. Za sada nije moguće precizirati kada će ovaj problem biti riješen.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci