• Vijesti
  • Globus
  • Papa osudio rastuće nasilje u Izraelu i Zapadnoj obali

Apeluje na mir

Papa osudio rastuće nasilje u Izraelu i Zapadnoj obali

Papa osudio rastuće nasilje u Izraelu i Zapadnoj obali


Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas rastuće nasilje na Bliskom istoku i pozvao obje strane u izraelsko-palestinskom sukobu na „iskrenu potragu za mirom“.
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas rastuće nasilje na Bliskom istoku i pozvao obje strane u izraelsko-palestinskom sukobu na „iskrenu potragu za mirom“.„Spirala smrti koja se povećava dan za danom samo zatvara tračak povjerenja koji postoji između dva naroda“, rekao je papa poslije tradicionalne molitve na Trgu Svetog Petra.

Papa je apelovao na mir poslije dva oružana napada u istočnom Jerusalimu u petak i subotu, u kojima je poginulo sedmoro, a ranjeno petoro ljudi i smrtonosne sukobe na Zapadnoj obali.

Od početka ove godine od izraelske vatre su u tim sukobima poginula 32 Palestinca, mnogi su bili naoružani, ali su ubijeni i civili koji nijesu bili umiješani u sukobe.

„Od početka godine desetine Palestinaca je ubijeno u sukobima s izraelskom vojskom. Apelujem na dvije vlade i međunarodnu zajednicu da nađu drugi način bez odlaganja, uključujući dijalog i istinsku potragu za mirom“, rekao je papa i dodao da je sa velikim žaljenjem primio vijesti koje dolaze iz Svete zemlje.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services