Skip to main content

„NE SMIJU PODLEĆI PROVOKACIJAMA“

Patrijarh Kiril pozvao Ruse i Ukrajince na pomirenje

Patrijarh Kiril pozvao Ruse i Ukrajince na pomirenje


Rusija je suočena sa sudbonosnim izazovima i na njih je potrebno pronaći odgovor koji bi ojačao veze naroda istorijske Rusije, uključujući ruski, ukrajinski i bjeloruski – oni moraju da zaustave međusobni sukob i ne smiju podleći provokacijama, poručio je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.
Rusija je suočena sa sudbonosnim izazovima i na njih je potrebno pronaći odgovor koji bi ojačao veze naroda istorijske Rusije, uključujući ruski, ukrajinski i bjeloruski – oni moraju da zaustave međusobni sukob i ne smiju podleći provokacijama, poručio je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.„Daj Bože da Gospod prikloni milost prema čitavoj istorijskoj Rusiji, našoj ruskoj državi koja se danas zaista suočava sa mnogim opasnim, ali istovremeno i sudbonosnim izazovima. I daj Bože da se na sve te izazove pronađe pravi odgovor koji bi doprinio daljem jačanju bratskih veza između naroda koji čine Svetu Rusiju“, rekao je patrijarh Kiril u besjedi nakon bogosluženja u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

On je poručio da je danas „ovaj zadatak važan dio misije ruske crkve“.

„I Rusija i Ukrajina i Bjelorusija i druge zemlje i narodi koji čine istorijsku Rusiju mjesto su našeg pastirskog služenja. Znači da i probleme koji se javljaju treba da prati naša usrdna molitva da Gospod, prije svega, pomiri ljude. Zato su danas moje riječi upućene i Rusima i Ukrajincima i Bjelorusima i svima ostalima koji su dio istorijske stvarnosti svete Rusije da učine sve kako neprijatelj ljudskog roda (đavo), posijavši seme neprijateljstva, ne bi uspio u tome da brat ustane na brata, kako bi svi pokušaji međusobnih sukoba bili u potpunosti zaustavljeni i iskorenjeni, kako bi mir, blagostanje i bratska ljubav bili prisutni među svim narodima istorijske Rusije“, rekao je Kiril.

On je pozvao vjernike da „mole za mir i pomirenje naroda svete Rusije kako nikakve provokacije i iskušenja, nikakva semena koja sije đavo ne bi izrasla u kukolj koji bi mogao da oslabi zajednički duhovni život naroda Svete Rusije“.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci