Skip to main content

Peskov: Odnosi SAD i Rusije na veoma vrućoj tački sukoba

Peskov: Odnosi SAD i Rusije na veoma vrućoj tački sukobaPeskov: Odnosi SAD i Rusije na veoma vrućoj tački sukoba
Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

”Sada smo na veoma, veoma vrućoj tački sukoba”, rekao je on.

”U junu prošle godine u Ženevi je održan sastanak predsednika dve zemlje Vladimira Putina i Džoa Bajdena . Međutim, sada, kako je Peskov ranije rekao za RIA Novosti, nema takvog dijaloga”.

Peskov:  SAD moraju da shvate da je uzaludno boriti se sa Rusijom

”SAD moraju da shvate da je politički i ekonomski uzaludno boriti se protiv Rusije, a pokušaji da se ona „zadave sankcijama“ osuđeni su na neuspjeh”, izjavio je Peskov. ”Sada je, vjerovatno, neophodno da SAD shvate da je uzaludno da se bore protiv nas ekonomski, diplomatski, politički. Pokušaj da nas zadave raznim ograničenjima i sankcijama je takođe napor koji je osuđen na neuspejh”, rekao je on. 

Peskov: Rusija se nikada neće spustiti na nelaskave ocene lidera drugih zemalja

”Rusija nikada neće dozvoliti sebi da daje neprijatne ocjene liderima drugih zemalja”, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, komentarišući pitanje kako se Moskva odnosi prema predsjedniku SAD DŽou Bajdenu, s obzirom na njegovu ponašanje prema Rusiji. ”Nikada nećemo dozvoliti da dajemo neke nelaskave ocjene šefovima drugih država, a još više da kažemo neke uvrijedljive riječi liderima i šefovima drugih država. Šefovi drugih država su to sebi dozvolili, nećemo biti kao oni”, rekao je Peskov. ”To je prije pitanje za građane SAD. Građani ocjenjuju svoje lidere. To nije naša stvar. Naš posao su oni neprijateljski koraci koji se preduzimaju protiv nas, i mi ćemo se protiv njih boriti”, dodao je Peskov.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci