Skip to main content

portparol ruskog predsjednika

Peskov: Za razliku od nekih drugih država, Rusija i Kina ne žele vladati svijetom

Peskov: Za razliku od nekih drugih država, Rusija i Kina ne žele vladati svijetom


Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je u intervjuu za Rossiya 1 Tv kanal da za razliku od nekih drugih država, Rusija i Kina ne traže da vladaju čitavim svijetom.
Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je u intervjuu za Rossiya 1 Tv kanal da za razliku od nekih drugih država, Rusija i Kina ne traže da vladaju čitavim svijetom.Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je u intervjuu za Rossiya 1 Tv kanal da za razliku od nekih drugih država, Rusija i Kina ne traže da vladaju čitavim svijetom.

“U sprovođenju svojih bilateralnih odnosa, Rusija i Kina su te koje ne pretendiraju vladati cijelim svijetom. Znamo da druge zemlje imaju takvu tendenciju”, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe primijetio “apsolutnu sličnost” u stavu Moskve i Pekinga prema provokativnim akcijama čiji su izvor Sjedinjene Američke Države. Prema njegovim riječima, Rusija i Kina takvo destabilizirajuće ponašanje smatraju neprihvatljivim.

Ove se sedmice predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao sa kineskim predsjednikom Si Đinping na marginama samita SCO-a u Samarkandu.

Putin je tom prilikom kritikovao navodne napore Zapada da stvori unipolarni svijet koji je apsolutno neprihvatljiv za veliku većinu država na planeti. Si Đinping je istakao da je Peking, zajedno s Moskvom, spreman dati primjer odgovorne svjetske sile i dovesti svijet na put održivog i pozitivnog razvoja.

Iz Moskve su reagovali i na intervju kojeg je američki predsjednik Džo Bajden dao CBS News u kojem je odgovorio na pitanje kakav će biti američki odgovor u slučaju da Rusija u Ukrajini upotrijebi nuklearno naoružanje.

Iz Rusije su poručili da je njena nuklearna doktrina sama po sebi razumljiva, a najviši ruski zvaničnici izjavili su da sukob u Ukrajini ne ispunjava niti jedan od kriterijuma za upotrebu nuklearnog oružja.

“Pročitajte doktrinu, tamo je sve napisano”, rekao je Peskov za RIA Novosti u subotu, upitan o mogućnosti da Rusija upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci