Skip to main content

Održana hitna sjednica

Raste broj žrtava klizišta u Italiji: Uvedeno vanredno stanje, nastavlja se potraga za nestalima

Raste broj žrtava klizišta u Italiji: Uvedeno vanredno stanje, nastavlja se potraga za nestalima


Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sjednici koja je održana danas i izdvojila dva miliona eura za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.
Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sjednici koja je održana danas i izdvojila dva miliona eura za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni.

Prefekt Napulja Klaudio Palomba potvrdio je da su u klizištu sa naslagama blata i odronima, koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, poginule dvije ženske osobe, djevojčica čije je tijelo izvučeno danas iz porodične kuće i 31-godišnje žene, čije je tijelo pronađeno juče.

Još 10 ljudi se vode kao nestali u Kazamičolu, za koje se strahuje da su zatrpani pod blatom i ruševinama.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povrijeđene, a više od 160 je raseljeno.

Veoma jaka kiša pokrenula je juče pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci