• Vijesti
  • Globus
  • Rogozin: “Sarmat” neće traziti dozvolu od Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju

Rogozin: “Sarmat” neće traziti dozvolu od Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju

Rogozin: “Sarmat” neće traziti dozvolu od Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istorijuRogozin: “Sarmat” neće traziti dozvolu od Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi je proključao bijes i srdžba.

U ljutnji je posebno istupio direktor državne svemirske agencije Roskosmos Dimitri Rogozin koji je preko Tvitera iskazao srdžbu i gnijev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom rečju „Sarmat“.

Naime, on je na Tviteru napisao poruku sljedeće sadržine, koju su neki shvatili kao prijetnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

„Ono što je dobro je „Sarmat“? Neće da traži (misli vjerovatno na Sergeja Lavrova) saglasnost za letjenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, Kao i ostali, Šveđani.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete , pa je pre nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao „otrvone strele“ i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismevajući ili kritikujući Zapad.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services