Rusi spremaju „iznenađenje“ za Ukrajinu?

Rusi spremaju „iznenađenje“ za Ukrajinu?Rusi spremaju „iznenađenje“ za Ukrajinu?
EPA/SERGEI ILNITSKY

Prema pisanju američkih medija, ovo je najnoviji pokazatelj da Moskva namjerava da kupi iranske dronove i da ih koristi u Ukrajini.

„Proteklih nekoliko nedelja ruski zvaničnici su trenirali u Iranu u okviru sporazuma o prenosu iranskih dronova u Rusiju“, rekao je anonimni američki zvaničnik za Si-En-En. CNN je zatražio komentar od ruske ambasade u Vašingtonu.

Peskov: „Nemam komentar“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u julu da Rusija nema komentar na pitanje o dronovima. U stvari, CNN je već izvijestio prošle nedelje da je ruska delegacija posjećivala vazdušnu bazu u centralnom Iranu najmanje dva puta mjesečno radi proučavanja vojnih dronova, prema Džejku Salivanu, savjetniku za nacionalnu bezbjednost SAD.

Iran je u junu počeo da pokazuje svoje bespilotne letjelice šahed-129 i šahed-191 Rusiji u vazdušnoj bazi Kašan, južno od glavnog grada Teherana. Oba modela mogu da nose precizno navođene rakete. Salivan je u julu rekao da Vašington vjeruje da će Iran prodati Rusiji stotine dronova koje će Moskva moći da koristi u ratu u Ukrajini, piše CNN.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services