• Vijesti
  • Globus
  • VIDEO – Lavrov: Počinje sljedeća faza ruske operacije u Ukrajini; Kijev: Važno je da imamo teško naoružanje

VIDEO – Lavrov: Počinje sljedeća faza ruske operacije u Ukrajini; Kijev: Važno je da imamo teško naoružanje

VIDEO – Lavrov: Počinje sljedeća faza ruske operacije u Ukrajini; Kijev: Važno je da imamo teško naoružanjeVIDEO – Lavrov: Počinje sljedeća faza ruske operacije u Ukrajini; Kijev: Važno je da imamo teško naoružanje

Savjetnik Zelenskog: Za pobjedu nam treba teško naoružanje

Igor Zovkva, savjetnik ukrajinskog predsjednika, kaže da je Rusija juče započela snažno granatiranje iz topništva te da su ruske snage započele planiranu “koncentrisanu ofanzivu” na istoku države.

“Vrlo je važno da ukrajinske snage imaju teško naoružanje”, rekao je za BBC.

Ako Ukrajina bude imala to oružje, moći će izdržati rusku ofanzivu i ostvariti pobjedu u istočnoj regiji, kaže on.

Zovkva kaže da pošiljke oružja sa Zapada “postaju bolje”. “Najnovija serija američke vojne pomoći u vrijednosti od 800 miliona dolara uključivala je predmete koji nam stvarno trebaju.”

Lavrov: Počinje sljedeća faza ruske operacije u Ukrajini

U Ukrajini počinje sledeća faza ruske vojne specijalne operacije, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za India Todai, prenosi RIA novosti.

“Operacija na istoku Ukrajine ima za cilj – kao što je već najavljeno – potpuno oslobođenje Donjecke i Luganske republike. Ova operacija će se nastaviti, sada počinje sljedeća faza ove specijalne operacije. I, čini mi se, sada će biti važan momenat tokom ove specijalne operacije“, rekao je on.

Kadirov: Do kraja dana ćemo dokrajčiti vojnike u Azovstalu i potpuno zauzeti čeličanu

Čečenski vođa Ramzan Kadirov kaže da će ukrajinski borci koji se još uvijek bore u Mariupolju biti “dokrajčeni” do kraja dana.

“Na radost svih onih koji čekaju mir i stabilnost u Ukrajinskoj Republici, danas ćemo, uz pomoć Svevišnjeg, dokrajčiti Banderovce u Mariupolju i potpuno zauzeti Azovstal”, rekao je Kadirov na Telegramu.

Ukrajina: Ubili smo preko 20.800 ruskih vojnika

 Ukrajina je objavila novi dnevni izvještaj o ruskim gubicima. Tvrde da su u dosadašnjem dijelu rata ubili preko 20.800 ruskih vojnika.
 
Kažu da su uništena 802 ruska tenka te 169 aviona.

Ukrajinski premijer: Marijupolj još nije pao

Ukrajinske snage koje brane Marijupolj boriće se do kraja, rekao je ukrajinski premijer Denis Šmihal.

„Grad još uvek nije pao“, rekao je.

„Još uvijek postoje naše vojne snage, naši vojnici, boriće se do kraja. Oni su još uvijek u Marijupolju“, rekao je za američku mrežu ABC.

Komandant Azova: Rusija bombama pokušava da urušiti podrume čeličane

Rusija je na čeličanu u Mariupolju počela da baca bombe namijenjene uništavanju bunkera, tvrdi komandant Nacionalne garde Azov Denis Prokopenko

Prokopenko je u videoporuci rekao da bombe padaju „iako se civili skrivaju u tunelima fabrike“.

Rusija je procijenila da je u tunelima i podrumima čeličane 2.500 ukrajinskih vojnika i oko 400 stranih plaćenika. Šef gradske patrolne policije Mihail Veršinjin rekao da se u fabrici skrivaju mnogi civili, uključujući djecu. Ukrajina procjenjuje da je u Mariupolju ubijeno 21.000 ljudi.

Počela bitka za Donbas

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da je u Donbasu počela aktivna faza borbenih dejstava između Oružanih snaga Rusije i Ukrajine, navodi se na telegram-kanalu ukrajinskog predsjednika.

U svom obraćanju Zelenski je izjavio da je na teritoriji Donbasa grupisan značajan broj ruskih snaga spremnih za ofanzivu.

On je saopštio da su ukrajinske snage spremne da se bore i brane.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services