Skip to main content

SAD: Cijene hrane i benzina su ogromne, inflacija divlja

SAD: Cijene hrane i benzina su ogromne, inflacija divljaSAD: Cijene hrane i benzina su ogromne, inflacija divlja
Džozef Bajden, foto:Twitter

Velika većina Amerikanaca kaže da se SAD kreću u pogrešnom pravcu, navodi se u novoj anketi koja otkriva, kako se navodi, dubok pesimizam o američkoj ekonomiji koja postaje jedan od najvećih problema administracije predsjednika SAD Džozefa Bajdena. Anketa je sprovedena na uzorku od 1.053 odrasle osobe od 23. do 27. juna koristeći uzorak izvučen iz NORC-ovog panela “AmeriSpeak” zasnovanog na vjerovatnoći, koji je dizajniran da bude reprezentativan za populaciju SAD.

Prema ovoj anketi 14 odsto odraslih Amerikanaca navelo je da misle da situacija u zemlji u kojoj žive ide u dobrom pravcu, što je broj koji se stalno smanjivao u posljednjih godinu dana. Međutim, čak 85 dsto Amerikanaca navelo je da su SAD na pogrešnom putu, uključujući 92 odsto republikanaca i 78 odsto demokrata.

Dodatno, 79 odsto ispitianika opisalo je ekonomiju SAD kao siromašnu, prema novoj anketi Centra za istraživanje javnih poslova “Associated Press-NORC”. Nalazi ukazuju na to da se aktuelni predsjednik Bajden suočava sa teškim izazovima dok pokušava da motiviše birače da glasaju za demokrate na novembarskim izborima na sredini mandata.

Kao velike probleme narod navodi inflaciju koja je nadmašila stopu nezaposlenosti od 3,6 odsto, ukazujući i na probleme visokih cijena, benzina i hrane. Čak i demokratski orijentisana populacaij, njih 67 odsto ekonomske uslove naziva lošim.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci