Skip to main content

U Moskvi počeli prinudni neradni dani

U Moskvi počeli prinudni neradni dani
Tokom neradnih dana u gradu će biti obustavljen rad svih preduzeća i organizacija.

Izuzetak će biti institucije koje obezbjeđuju funkcionisanje prijestoničke infrastrukture, preduzeća kontinuiranog ciklusa, a od uslužnih djelatnosti biće otvorene samo prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke i prodavnice osnovnih proizvoda, prenosi Interfaks.

Neće raditi restorani, kafići, kozmetički saloni, spa i saloni za masažu, solarijumi, kupatila i saune, sportski kompleksi, fitnes klubovi i bazeni. Zatvorene su i hemijske čistionice, perionice veša, organizacije koje pružaju lične usluge, prodavnice guma i auto-servise.

Moskovski školarci od 28. oktobra do 7. novembra neće ići u školu, neće raditi ni vrtići, ali će za djecu koja nemaju s kim da ostanu kod kuće biti organizovane dežurne grupe.

Većina ruskih univerziteta koji se nalaze u Moskvi od 28. oktobra do 7. novembra obavljaće nastavu onlajn.

Pozorišta i muzeji će tokom neradnih dana nastaviti da primaju posjetioce, ali pod uslovom da prostorije ne budu popunjene više od 50 odsto i uz primjenu QR kodova i zaštitnih maski.

Međutim, bioskopi, koncertne dvorane, objekti za zabavu, biblioteke i cirkusi će biti zatvoreni.

Neće se održavati ni masovne kulturne, zabavne, sportske, rekreativne i druge aktivnosti. Izuzetak su događaji koji se održavaju odlukom državnih organa ili u dogovoru s moskovskim institucijama.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci