Skip to main content

Humanitarna večera

Božović i Antić na godišnjem okupljanju GSN u Londonu

Božović i Antić na godišnjem okupljanju GSN u Londonu


Na poziv i preporuku ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimira Božovića, ugledni biznismen iz Švajcarske, predstavnik DHG grupe, jednog od lidera u oblasti građevine i nekretnina u Evropi in a Bliskom istoku Miloš Antić, prisustvovao je godišnjem okupljanju GSN u Londonu.
Na poziv i preporuku ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimira Božovića, ugledni biznismen iz Švajcarske, predstavnik DHG grupe, jednog od lidera u oblasti građevine i nekretnina u Evropi in a Bliskom istoku Miloš Antić, prisustvovao je godišnjem okupljanju GSN u Londonu.


Božović i Antić na godišnjem okupljanju GSN u Londonu

“Global Sustainability Network”, mreža održivosti, ima za cilj ostvarivanje napretka u pogledu održivog razvoja Ujedinjenih nacija – cilj 8, odlikovanog lično od strane Dejvida Rokfelera, jednog od najvećih filantropa svih vremena.

Jedan od glavnih ciljeva GSN-a, uz postizanje inkluzivnog i održivog ekonomskog rasta, jeste postizanje sveta u kom više neće biti bilo kakvog oblika ropstva i ugnjetavanja socijalno ugroženih i u kom će društvena nejednakost biti stvar prošlosti. Imajući to u vidu, prisustvo gospodina Antića bilo je važno imajući u vidu da kompanija koju predstavlja posluje, ne samo u Švajcarskoj i UAE, već i u Srbiji, te je tako kao jedan od retkih lidera svoje industrije mlađih od 30 godina, najsvetlije prezentovao svoje kolege, prijatelje i zemlje u kojima razvija svoj biznis na principima koji su u skladu sa onima koje proklamuje GSN.

Tom prilikom, Antić je prisustvovao i večeri čiji je domaćin bila Margaret “Pegi” Dilejni Rokfeler, osnivačica eminentnog njujorškog instituta “Sinergos”, koji umrežava i pomaže organizacije, te podržava lidere koji prepoznaju svoju misiju u suočavanju sa najdelikatnijim globalnim problemima danas, kakvi su siromaštvo, društvena nejednakost i klimatske promene.

Antić je najsvetlije predstavio i Srbiju, donirajući u ime DHG grupe sredstva za plemenite ciljeve GSN-a. Njegovim gestom, DHG grupa je načinila jednu od mnogih planiranih donacija, ponosna na to što joj višedecenijsko uspešno poslovanje, započeto sada već davne 1994. godine, tako nešto omogućava. Takođe, Miloš Antić naglašava da filantropski rad ujedinjenuje u prirodnom partnerstvu DHG grupu, GSN i Sinergos Margaret Dilejni Rokfeler, a njegova pripadnost mladoj generaciji lidera u biznisu koji su posvećeni plemenitim ciljevima, za naročit je ponos svima iz DHG grupe, kao i njegovim prijateljima iz Srbije.

MILOŠ ANTIĆ I DHG GRUPA

Miloš Antić je 28-godišnji preduzetnik iz Švajcarske, nekadasnji sportista I sada Podpredsendik  DHG Grupe, lidera u oblasti industrije gradjevine i nekretnina u evropi i na bliskom istoku. Milos se profesionalnom radu u okviru DHG grupe posvetio 2014. godine. Sam DHG Holding je gigant sa sedistem u Svajcarskoj Cirih. Koji uvezuje preko 30 kompanija koje su direktno ili indirektno za poslove iz oblasti građevine i nekretnina i bavi se izgradnjom i finansiranjem kupovine nekretnina i rentiranjem, te renovinarenjem reprezentativnih prostora, kao i održavanjem objekata. Vlasnik DHG grupe, kompanije čija je vrednost portfolio nekretnina procenjena na oko pola milijarde švajcarskih franaka, je Milošev otac, Blagoje Antić. Samo u 2022. godini, investicije DHG grupe premašiće preko 200 miliona švajcarskih franaka.

MARGARET “PEGI” DILEJNI ROKFELER

Margaret Dilejni “Pegi” Rokfeler je četvrto dete Dejvida Rokfelera. Danas jedna od najvećih svetskih filantropkinja, rano je prepoznala važnost pomoći za manje privilegovane društvene grupe, te je u ranoj mladosti volontirala u siromaštvom ophrvanim favelama Rio de Žaneira u Brazilu. Poput svog slavnog oca, ima dug staž u radu sa Ujedinjenim nacijama. Danas je svetskoj javnosti najpoznatija kao osnivačica “Sinergos instituta”, čiji je rad započeo u Njujorku 1986. godine koji umrežava i pomaže organizacije, te podržava lidere koji prepoznaju svoju misiju u suočavanju sa najdelikatnijim globalnim problemima danas, kakvi su siromaštvo, društvena nejednakost i klimatske promene. Radu instituta su kroz vreme pomogle mnoge značajne ličnosti s kraja 20. i početka 21. veka, kao i brojne organizacije poput Unicefa, Svetske banke i druge vodeće institucije iz celog sveta. Pegi Dilejni Rokfeler danas održava blisko prijateljstvo sa nekoliko poznatih ličnosti iz Srbije, te se tako i u ovoj prilici u Londonu sastala sa Milošem Antićem iz DHG grupe i ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, dr Vladimirom Božovićem, koji joj je tokom humanitarne večeri bio i partner u plesu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci