„NIKAD VEĆI KAPITALNI BUDŽET“

Brnabić: Povećavamo plate, penzije, investicije…

Brnabić: Povećavamo plate, penzije, investicije…


Predlog budžeta za 2023. godinu prati prioritete koji su iznijeti u ekspozeu za period do 2024, a jedan od njih je da se održi fiskalna stabilnost, rekla je danas premijerka Ana Brnabić obrazlažući pred poslanicima u Skupštini predlog budžeta za sledeću godinu.
Predlog budžeta za 2023. godinu prati prioritete koji su iznijeti u ekspozeu za period do 2024, a jedan od njih je da se održi fiskalna stabilnost, rekla je danas premijerka Ana Brnabić obrazlažući pred poslanicima u Skupštini predlog budžeta za sledeću godinu.Navela je da je planiran deficit od 3,3 odsto bruto društvenog proizvoda, a deficit je u rebalansu za ovu godinu iznosio 3,9 odsto, što prema premijerkinim riječima znači da se vraćamo u pretkrizne godine kada je reč o ovom parametru.

„Imamo nikada veći budžet za kapitalne investicije, ulažemo u energetiku, prosvjetu, nauku, inovacije, kulturu. Javni dug će biti ispod 60, odnosno 56,1 odsto BDP, a što je veoma važno, imamo prostor i dalje ćemo se boriti da stalno povećavamo plate i penzije”, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

Istakla je da će penzije kumulativno, sa povišicom od novembra i januara, porasti za 20,8 odsto i da je Srbija među rijetkim zemljama u Evropi koje, uprkos raznim krizama i ratu u Ukrajini, idu u rast plata i penzija.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services