Skip to main content

Evo zašto je predsjednik Srbije rekao da će zima biti najteža u posljednjih 70 godina!

Evo zašto je predsjednik Srbije rekao da će zima biti najteža u posljednjih 70 godina!Evo zašto je predsjednik Srbije rekao da će zima biti najteža u posljednjih 70 godina!
ATAIMAGES

Evropljani su sve više zabrinuti jer inflacije uzimaju maha, a zavisnost od ruskog gasa im stvara sve veće probleme i sve veći strah da će ostati bez grijanja iduće zime.

U hrvatskom mediju “Jutarnji list” osvanula je vijest sa naslovom da u Evropi zima već caruje i da će se države međusobno potkradati kako bi došle do energenata koji su neophodni za normalan život.

Usred projleća, u Evropi već “caruje” iduća zima: Države će se možda morati međusobno potkradati – stoji u naslovu teksta pomenutog medija.

U trci za plinom može doći do situacije kada će dobavljači morati da uskrate količine gasa jednoj zemlji da bi mogle da ga isporuče drugoj – piše u tekstu.

I dok Evropljani uživaju u toplini projleća i iščekuju još toplije leto, vlade evropskih zemalja već su u borbi s idućom zimom. Evropa na svaki način pokušava da smanji upotrebu ruskog gasa o kojem je u velikoj meri zavisna, ali teško uspijeva da pronađe dovoljno energenata da bi svjetla i dalje svjetlela, a domovi ostali topli prije nego što opet dođe hladno vreme.

Takvu krizu i tešku zimu predvidio je i predsednik Srbije Vučić kada je upozorio sve da će ovo biti najteža zima za cijelu Evropu u poslednjih 70 godina

– Njemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za cijelu Evropu biti najteže zima u poslednjih 70 godina . Imate dva ključna probleme energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora mnogo toga da se uradi – naveo je Vučić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci