Skip to main content

Veteran sa Košara se obratio Vučiću: ”Predsjedniče, težu borbu vi vodite”

Veteran sa Košara se obratio Vučiću: ”Predsjedniče, težu borbu vi vodite”



Veteran sa Košara se obratio Vučiću: ”Predsjedniče, težu borbu vi vodite”
Foto: Printskrin

Jedan od njih je predsjedniku Srbije poručio da vodi težu borbu nego oni tada.

”Predsjedniče, težu borbu vi vodite”  – kazao je on, na šta mu je Vučić odgovorio: 

”Nemojte tako, ja sam u odijelu, a vi, tamo se ginulo i vama je bilo najteže”– poručio je predsjednik Srbije i oduševio sve. ”Poslije godina ćutanja, ako ništa, danas barem govorimo o ovome sa ponosom, sjećajući se svih stradalih. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu Srbiju, za našu otadžbinu. Danas djeca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači štititi svoju zemlju i čini mi se, možda bolje nego mi, razumiju koliko je važno voljeti svoju zemlju. Hvala vam što ste voljeli svoju zemlju više od svega, i Srbija to neće i ne smije da zaboravi – rekao je predsjednik.

Vučić je izjavio da se trudi da svakoga dana pokušava da analizira sve što se zbiva u svijetu i da veoma brine jer nije siguran kako mogu stvari da se okončaju u Ukrajini i kakve će to efekte imati na Srbiju, Evropu i cijeli svijet. 

Predsjednik je najavio da će sa junacima sa Košara razgovarati do kraja nedjelje.

Bitka na Košarama trajala je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine oko graničnog prelaza Rasa Košares, na granici Jugoslavije i Albanije, a cilj napada bio je da se presjecanjem komunikacije između jedinica VJ u Đakovici i Prizrenu omogući kopnena invazija na Kosovo i ovladavanje prostorom Metohije.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci