Skip to main content

Kisić: Srbija zemlja koja izbjeglice dočekuje raširenih ruku

Kisić: Srbija zemlja koja izbjeglice dočekuje raširenih ruku




Kisićeva je na izložbi, koju je u Etnografskom muzeju organizovao UNHCR, rekla da državni organi Srbije od marta aktivno rade sa izbjeglicama iz Ukrajine koji su smješteni u kolektivnim centrima, a posebno na uključivanju izbjeglica na tržište rada, u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima.

Kisićeva je rekla i da se ove godine navršilo 30 godina od kako je i ona kao izbjeglica napustila svoj dom, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

“Vrijeme neumoljivo prolazi, a ono što iz ličnog iskustva i iskustva ogromnog broja izbjeglica širom svijeta mogu da kažem je da izbeglice, osim tih par sitnica koje ponesu sa sobom, nose i svoje srce, dušu. Ne žele nikoga da ugroze, ne žele nikome ništa da uzmu, već samo žele šansu da normalno žive”, rekla je Kisićeva. Ona je istakla značaj socijalne zaštite i zaštite maloljetnika bez pratnje, te dodala da su od 2015. godine do danas državni organi Srbije zbrinuli više od 10.000 maloljetnika bez pratnje, dok je skoro 1.000 bilo smješteno u ustanovama socijalne zaštite.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci