Skip to main content

Kon: Imaćemo za posljedicu da brojimo veći broj mrtvih

Kon: Imaćemo za posljedicu da brojimo veći broj mrtvihKon: Imaćemo za posljedicu da brojimo veći broj mrtvih
Kon (Foto: Printscreen/Kurir TV)

On je rekao da je činjenica da važenje kovid propusnica posle 22 sata “nije i neće moći da se pokaže dovoljnim” i istakao da bez ozbiljnih restriktivnijih mera nema naglog opadanja broja novooboljelih.

“Medicinski dio Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata i nema nikakve podjele po tom pitanju, čitav medicinski dio to potpuno podržava”, rekao je Kon za TV Tanjug.

On je rekao da pojedini nemiri i protesti, koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, “uopšte nisu bitni u ovom trenutku”.

“Moramo obezbediti našim zdravstvenim radnicima da mogu da rade, a u ovakvom tempu, oni su toliko zasuti da će biti propusta i nemogućnosti zakazivanja kašnjenja nekih non-kovid stanja. Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj umrlih”, naglasio je Kon.

On je naveo da bez restriktiktivnih mjera prelazak na onlajn nastavu ne bi imalo ozbiljan efekat koji se očekuje.

“Tražili smo zatvaranja na 10 dana svega osim onoga za životne protrebe, a apsolutni minimum da bi moglo da se očekuje ozbiljnije djelovanje mjera jeste 24 sata da se uvedu kovid propusnice. Sjutra će izaći Ministarstvo prosvete sa modelima za škole za sljedeću nedelju”, kazao je Kon.

On kaže da je inicirao i da je razgovarao sa ministrom Lončarom i Ružićem te da je došlo do saglasnosti da bez stiktnijih mjera u cijeloj populaciji nema efekta.

“U tom trenutku ima smisla zatvarati škole. To tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sljedeće nedjelje”, rekao je Kon, a prenosi “Blic”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci