Skip to main content

Njegov najbolji prijatelj izvršio samoubistvo prošlog mjeseca

Misterija Filipovog (21) nestanka: Trag mu se gubi u novembru, pronađen samo automobil

Misterija Filipovog (21) nestanka: Trag mu se gubi u novembru, pronađen samo automobil


Od mladića Filipa Urumovića (21) već pet mjeseci nema ni traga ni glasa, a još veća misterija njegovog nestanka pojavila se kada je njegov najbolji drug i kolega izvršio samoubistvo prošle nedelje.
Od mladića Filipa Urumovića (21) već pet mjeseci nema ni traga ni glasa, a još veća misterija njegovog nestanka pojavila se kada je njegov najbolji drug i kolega izvršio samoubistvo prošle nedelje.


Misterija Filipovog (21) nestanka: Trag mu se gubi u novembru, pronađen samo automobil
Foto: Privatna arhiva

Filipov deda iz sela Klenak kod Sremske Mitrovice oglasio se nakon ovog potresnog događaja.

“Hoću da znam da li je živ. Samo da mi se moj Filip javi, pa nek je i na kraju svijeta”, rekao je on.

Mladić Lazar (26) izvršio je samoubistvo vješanjem u dvorištu svoje kuće, a njegovo tijelo pronađeno je 1. aprila

“Njih dvojica su radili zajedno u firmi. Prije nego što je Filip nestao bili su nerazdvojni. Znam tog momka, kažu svi da je bio fin i pristojan. Ne mogu ni da pretpostavim šta bi mogao da bude razlog da digne ruku na sebe”, kaže Branko.

“Ja bih volio da je Lazar ostavio neko oproštajno pismo, da nam kaže zašto je to uradio, a možda bi nam otkrio nešto što nije smio da kaže, da pomogne i ostavi nam neki trag koji bi nas možda doveo do mog Filipa.”

Filipov deda kaže da je unuka poslednji put vidio dan prije nego što je nestao kad su se pozdavili, jer je Branko putovao u Sjevernu Makedoniju da sa familijom proslavi Aranđelovdan.

“Filip je htio da me vozi, ali je moj sin išao sa mnom, pa nije bilo potrebe. Pozdravili smo se jer ja putujem, zagrlio me i rekao mi je: ‘Provedi se, kad se vratiš ja te vozim kod hirurga'”, prisjeća se Branko sa tugom u glasu.

Prema njegovim riječima, Filipovo ponašanje mu je bilo čudno pre nestanka. 

“Sada sam siguran da je imao neki veliki problem koji nije mogao da mi kaže, a inače nam je sve govorio. Tih dana nam je postavljao pitanja koja nikad nije. Pitao je moju suprugu koliko imamo para u kući, a ja sam sa njim razgovarao o tome da mu prepišem kuću”, priča deda i dodaje: “Nikada od nas nije i ne bi uzeo dinara bez da mu mi damo. Iz kuće je tog dana otišao bez ičega, od nas nije uzeo ništa, a ni svoje stvari nije ponio. Jako se plašim da mu se nešto desilo, ne znam kako preživljavamo sve ovo, od kile mesa smo ga odgajili.”

Filip Urumović je nestao 20. novembra prošle godine iz sela Klenak, a do sada je nađen samo njegov auto, kod mosta.

“Provjerene su sve kamere i ni na jednom snimku se ne vidi da je Filip skočio u rijeku i zato je ta mogućnost malo vjerovatna. Njegovi najbliži vjeruju u dvije opcije, da je napustio sve i otišao negdje da živi zbog eventualnih problema ili da je otet i da mu je možda neko i naudio”, podseća izvor.

Porodični odnosi

Filipov deda je objasnio da je on živio sa njima od kada je otac napustio njega i njegovu majku. 

“Filip nam je govorio da se ne viđa sa ocem, ali ljudi iz komšiluka su nam javljali da su ga viđali sa njim. Nisam mu branio ništa, ali nije mi se dopadalo što se viđa sa njim, on je čudan čovjek sa lošim navikama i plašio sam se da će posle toliko godina imali loš uticaj na Filipa. Nadam se da Filipov nestanak nema veze sa njim, ali istraga još traje i hoću samo da mi se unuk vrati, gde god da je, sve ćemo ispraviti i riješiti”, kaže deda.

Još jedna misterija desila se u vezi sa nestankom Filipa Urumovića. Februara 2. stigla je vijest da je Filip pronađen, nažalost, mrtav. Međutim, tu informaciju istog dana demantovali su iz Urumovićeve porodice, ali i iz policije, a portal “Nestali Srbija”, koji je tu informaciju objavio, izvinio se na grešci.

“Iskreno se izvinjavamo zbog nedavne greške u našem saopštenju u vezi sa nestalim mladićem, Filipom Urumovićem. Nažalost, do nesporazuma je došlo usled neistinite dojave o smrti od strane osobe koja je prijavila nestanak, što je dovelo do objave pogrešne informacije o smrti mladića”, navedeno je tada u saopštenju organizacije “Nestali Srbija”.Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Sekta ih je uzela pod svoje.


Povezani članci