Skip to main content

Misteriozna smrt Šarićevog saradnika: Nedić nađen mrtav prije sedam godina, a sahranjen pod lažnim imenom?

Misteriozna smrt Šarićevog saradnika: Nedić nađen mrtav prije sedam godina, a sahranjen pod lažnim imenom?



Misteriozna smrt Šarićevog saradnika: Nedić nađen mrtav prije sedam godina, a sahranjen pod lažnim imenom?
Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Printscreen

Prema pojedinim informacijama, postoji sumnja da je ovaj Užičanin, koji je imao nadimak Žuti ili Žuća zbog svijetle kose, zapravo osoba koja je pronađena mrtva u Paragvaju još 2015. godine.

Naime, osoba predstavljena kao profesor Hasan Ugailu iz Centra za vizuelno računarstvo Univerziteta u Bredfordu u Velikoj Britaniji je navodno analizirala fotografiju osobe pod imenom Antonio Herardo Veber Mendes i fotografije Nedića pomoću specijalnog algoritma i došla je do zaključka da bi moglo da bude riječi o istoj osobi.

LEŠ U BLINDIRANOM AUTOMOBILU

Fotografiju osobe označene kao Veber Mendes objavili su 2015. godine mediji u Paragvaju, uz apel lokalnog ministarstva da im se pomogne u pronalaženju porodice čovjeka za koga su napisali da je iz grada Kazapa i da ima 34 godine.

“Policija je dobila anonimnu dojavu 19. aprila 2015. godine. Patrola je otišla u elitno naselje glavnog grada Asunsiona. Tu je pronađen blindirani „mercedes” u kome je bio mrtav muškarac. Utvrđeno je da ima ranu od metka, a u zvaničnom izveštaju stoji da se sumnja na samoubistvo”, pisali su tada mediji u Paragvaju. Pronađeni su i lični dokumenti na ime Antonio Herardo Veber Mendes izdati šest mjeseci ranije.

IZBJEGNUTA HAPŠENJA IZAZVALA SUMNJU

Nedić je važio za jednog od najvažnijih članova Šarićeve grupe u Italiji. Osuđen je u odsustvu na 12 i po godina zatvora, zajedno sa drugim pripadnicima ove organizacije, presudom koja je kasnije oborena u Srbiji.

Tvrdilo se da je radio direktno pod komandom Gorana Sokovića, koji je već 13 godina u bjekstvu, kao i da je bio jedini koji je imao dozvolu da dođe u kuću u kojoj je bio smješten švercovani kokain.

Nedić je bio jedan od onih koji su tada izbjegli hapšenje, a italijanski policajci su tvrdili da se to dogodilo kako bi ustanovili ko su mu bile mušterije. Kasnije se pojavila informacija da je 26. juna 2009. godine otputovao u Argentinu, gdje su ga sigurnosne kamere snimile u Buenos Ajresu na aerodromu. Navodno je i tada nastavio da radi za Šarićevu grupu i bio je umiješan u krijumčarenje dvije tone kokaina jahtom „Maui”.

Kako je i tada izbjegao hapšenja koja su potom uslijedila, u Šarićevom klanu su se navodno pojavile sumnje da sarađuje sa policijom.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci