Skip to main content

Preminuo jedan od osnivača SPS-a Dragan Tomić

Preminuo jedan od osnivača SPS-a Dragan TomićPreminuo jedan od osnivača SPS-a Dragan Tomić
Foto: Telegraf.rs

Dragan Tomić je rođen 1936. godine u Prištini, a školovao se u Beogradu gdje je i završio Tehnološko-metalurški fakultet.

Karijeru je gradio u „Rekordu“ gdje je došao do mjesta generalnog direktora. Poslije „Rekorda“ zaposlio se u „Jugopetrolu“ na mjestu generalnog direktora. Biran je za predsjednika Saveza inženjera i tehničara Jugoslavije.

Sa mjesta šefa poslaničke grupe SPS-a izabran je 1994. godine za predsjednika Narodne skupštine i na tom mjestu ostao do oktobarskih promjena 2000. godine.

Bio je na mjestu vršioca dužnosti predsjednika Republike Srbije od 23. jula 1997. godine do 29. decembra 1997. godine.

Telegram saučešća povodom smrti Dragana Tomića uputio je predsjednik Aleksandar Vučić.

„Sa tugom sam primio vijest o smrti Dragana Tomića, nekadašnjeg predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije i jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije. Vrstan inženjer i rukovodilac koji je karijeru započeo u privredi, preuzeo je odgovorne političke dužnosti u izuzetno teškim i izazovnim vremenima za Srbiju“, poručio je Vučić.

I predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je saučešće Tomićevoj porodici.

„Izuzetno me je pogodila vijest da nas je napustio Dragan Tomić, jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije i nekadašnji predsjednik Narodne skupštine, moj prijatelj, jedan od ljudi koji su ostavili veliki trag u privrednom i političkom životu današnje Srbije“, naveo je Dačić u saopštenju povodom Tomićeve smrti.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci