Skip to main content

VIŠI SUD U BEOGRADU

Produžen pritvor Darku Šariću

Produžen pritvor Darku Šariću


Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za krivična djela među kojima je i ubistvo.
Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za krivična djela među kojima je i ubistvo.


Produžen pritvor Darku Šariću
Darko Foto: Kurir

Pored Šarića pritvor je produžen i Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, navodi se u saopštenju suda.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Pripremno ročište u ovom postupku je odlagano nekoliko puta, a sledeće je zakazano za 10.april. Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković. Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici. Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznesu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan djelovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svjedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspjeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmjerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svjedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnog djela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, prenosi Tanjug.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci