Skip to main content

Rama: Duboko žalim zbog ponašanja Evropske unije, radi se o prevarantskom duhu proširenja

Rama: Duboko žalim zbog ponašanja Evropske unije, radi se o prevarantskom duhu proširenjaRama: Duboko žalim zbog ponašanja Evropske unije, radi se o prevarantskom duhu proširenja
Rama

“Šarl Mišel je rekao da imamo po tri minuta, a ja sam rekao dovoljno bi bilo 30 sekundi da ste ispunili, nisu ispunili”, ocijenio je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kvačevskim poslije samita Zapadni Blakan-EU.

Ne čuju nas kao Evropljane, već kao goste u podijeljenoj kući, rekao je Rama koji je zahvalio francuskom predsjedniku na predlogu geopolitčke zajednice.

Nastavićemo evropski put sa nadom da ćemo u narednom vijeku biti članice EU, naveo je albanski premijer. 

“Nova politička zajednica je način da budemo svi zajedno u jednoj kući, kao jedna prodica, nema veze što smo na različitim spratovima, ali u dnevnoj sobi bismo bili zajedno”, rekao je Rama.

Glavna tema bila je Sjeverna Makedonija, sjetite se nekad Makedonija, koja 17 godina čeka kao kandidat, rekao je Rama, koji dodaje da je morao da osvoji treći mandat da bi poslije osam godina sačekao početak pregovora za svoju zemlju.

“Rekao sam im da kada govore da je Vladimir Putin bolestan, da je on možda bolestan, ali da ni ovo mjesto ne izgleda baš zdravo, naglasio je Rama i ukazao da građanima Kosova nije dozvoljeno da se šetaju slobodno po teritoriji Evrope. Bez obzira na Berlinski proces ili Otvoreni Balkan, nama nije potreban rat, konflikt i tenzije u regionu i zato se krećemo u smjeru koji smo izabrali”, rekao je Rama, navodeći da bi EU trebalo da ima razumijevanje za Srbiju i odnose prema Rusiji.

“Nemojte da dozvolite da izgubimo vjeru u EU, bez obzira na ovu šaradu, jer prvi put u istoriji imamo priliku da budemo gdje želimo, a ne pod carevima i vladarima koje nismo birali”, rekao je Rama.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci