Skip to main content

informacija uznemirila građane

Srbija: Zbog pogrešne informacije štampali umrlicu za živu ženu, kupili joj i sanduk

Srbija: Zbog pogrešne informacije štampali umrlicu za živu ženu, kupili joj i sanduk


Na društvenoj mreži Facebook, jutros se pojavila informacija koja je uznemirila građane Kraljeva, ali i Srbije.
Na društvenoj mreži Facebook, jutros se pojavila informacija koja je uznemirila građane Kraljeva, ali i Srbije.


Srbija: Zbog pogrešne informacije štampali umrlicu za živu ženu, kupili joj i sanduk
Foto: Facebook

Naime, Sandra Petrović je uz fotografije umrlice, krsta, kao i pogrebnih kola parkiranih ispred bolnice, napisala da je u “Zdravstvenom centru – Studenica” u Kraljevu došlo do ozbiljnog propusta, kada su njenu baku, koja je živa, proglasili mrtvom.

Objasnila detaljno o čemu se radi

Tim povodom, ekipa portala Republika, stupila je u kontakt sa Sandrom Petrović koja je objasnila detaljno o čemu se radi.

“Baka je pala,slomila butnu kost, bila na ortopediji… Onda, stanje se naglo pogoršava, i prebacuju je na intenzivnu negu. U momentu, čujemo se sa našim ljekarom, on je vodi tamo, kažu da je za nijansu stabilnije…I to je to. Poslije je rekao da se čujemo u nedelju… Ali, da svakako kontaktiramo intenzivnu, za dalje informacije. Jer su joj radili skener, pa ne znaju da l’ se vezuju crijeva, da l’ ima karcinom… “, rekla je ona na početku ispovijesti.

Kako je navela, i sama je, prije par godina doživjela neprijatnu situaciju na istom mjestu.

“Ja ne bih ništa pokrenula da ja nisam prije 4 godine od iste bolnice doživjela traumatičnu situaciju. Ja sam operisana od karcinoma takođe, ali sam bila toliko potrešena, da nisam reagovala. Napisali su u izvještaju da imam jedno dijete, metastazu jetre i slično… Nisam imala vremena da se bavim time, a djece nisam imala, nemam ih ni danas zbog druge operacije”, rekla je Sandra i dodala:

“Ja sam operisala kancer, poslije te druge operacije više nisam mogla da imam djecu. Napustila sam Kraljevo, da se liječim u Beogradu, samo ja znam kako… Oni su uradili histeronomiju, i ja od tada nemam djecu… Znači doktori su samo to prepisali, niko me nije pitao za te informacije”, objasnila je, pa se vratila na pređašnju priču o njenoj baki:

“Mama zove u 20 sati, i rečeno je da se vrši reanimacija jednog pacijenta, i da pozovemo u 22 sata. Mama je inače učiteljica, bila je na Divčibarima sa djecom.. I ona je zvala u 22, po dogovoru, i pitala je za mamu, ponovila da pita za Maričić Branku. Doktor koji je bio dežuran je rekao da su uradili sve što je u njihovoj moći, ali nisu uspjeli da je spase… I izjavio je saučešće”, dodala je ona.

Samo hoću odgovornost

“Ja iz Vrnjačke Banje šaljem taksi po mamu na Divčibare. Žena ostavlja djecu koju je dobila na povjerenje… Ja ne mogu ovakve propuste. I ovo je bio okidač. Ne želim nikoga da ostavim bez posla, samo hoću odgovornost. Ona ima 88 godina, oni su svi položili zaklevu! Morate da budete svjesni da kada dajete informaciju…”, rekla je ona.

“Čujem se sa bratom i sestrom, zakažem rano ujutru sve. Prvi komšija drži pogrebnu opremu, odem sa ištampanim umrlicama, sa pogrebnom po nju u bolnicu, i odem na šalter, i tražim izvod da je umrla… Oni traže, ne mogu da je nađu… Ne kažu mi ništa, dižu ruke… Izvinjavaju se. Tek poslije su toj drugoj porodici javili da je u pitanju greška”, objasnila je ona.

Ekipa portala Republika kontaktirala je i intenzivnu negu gde je Sandrina baka ležala, međutim, kako su im rekli, informacije o cijelom slučaju dobiće u ponedjeljak.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci