Skip to main content

Ugostitelji u Srbiji zbog kovid propusnica zatvaraju vrata u 22 časa

Ugostitelji u Srbiji zbog kovid propusnica zatvaraju vrata u 22 časaUgostitelji u Srbiji zbog kovid propusnica zatvaraju vrata u 22 časa
Foto: Kuda na klopu

Dr Goran Stamenković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je u lokalima koji su radili posle 22 časa uglavnom poštovana obaveza posjedovanja kovid propusnica, a građani su najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Dodao je da je sinoć bio intenzivan inspekcijski nadzor, ali da su mnogi ugostiteljski objekti sami ograničili radno vrijeme i prestali da rade od 22 časa.

Ta je slika, kako kaže, zabilježena širom Srbije, od Vranja do Subotice.

“Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo vidjeti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme”, rekao je Stamenković.

Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer ovo je važna protivepidemijska mjera.

“Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbijede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provjereni, da bismo spriječili kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema”, poručio je Stamenković.

Dodaje da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.

Prema njegovim riječima, u toku prošle nedjelje bilo je preko 21.000 nadzora, skoro za 85 odsto više nego početkom mjeseca. Broj prekršajnih naloga povećan je skoro tri puta – samo prošle nedjelje pisano je skoro 500 prekršajnih naloga.

“Duplo je povećan broj prekršajnih naloga izrečenih ugostiteljskim objektima, a i dalje se krše mjere. Čak 22 pravna lica i preduzetnika je kažnjeno, nemali broj u trgovinskim objektima – 32 vlasnika, odnosno pravna lica, od 198 prekršajnih naloga, tu su i korona redari. I u javnom saobraćaju je kažnjeno 11 prevoznika”, rekao je Stamenković.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare