PREDJEDNIK SRBIJE ODLUČIO DA UČESTVUJE NA SAMITU U TIRANI

Vučić: Ni deset dana ne prođe bez provokacije

Vučić: Ni deset dana ne prođe bez provokacije


Nisam neko ko nije u stanju da prihvati da je pogruhešio, zato je važno ispraviti to, makar to bila samo taktička procjena, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon vojne vježbe u Nikincima.
Nisam neko ko nije u stanju da prihvati da je pogruhešio, zato je važno ispraviti to, makar to bila samo taktička procjena, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon vojne vježbe u Nikincima.


Vučić: Ni deset dana ne prođe bez provokacije
Foto: Screenshot/YouTube

„Pred nama je teško vrijeme, ko god misli da će neko da nas ostavi  na miru po pitanju Kosova, neće. Ni ovi iz Prištine koji ništa drugo ne rade osim što sjede  i čekaju da smisle neku novu ludost ne bi li Srbima napakostili i ne bi li izazvali neku novu krizu, ili ovi što mijenjaju taktički mišljenje.  Važno je da budem tamo“, kazao je Vučić, koji je odlučio da prisustvuje samitu u Tirani.

Dodao je da velike sile ne mijenjaju svoje stavove i da će one željeti da Srbija na ovaj ili onaj način ili pusti Kosovo u Ujedinjene nacije ili da ih prizna.

„Onda će reći da je fantastičan ustupak da ne dođe do međusobnog priznanja, nego samo da ih pustimo u Ujedinjene nacije. To su trikovi za malu djecu – kao kad smo mali igrali klikere, da li si se upecao ili nisi. Tako i oni misle da sa nama mogu da se igraju kao da nismo ozbiljna, slobodna i nezavisna država. Ali takva su pravila igre – suviše smo mi mali da bismo mogli promijeniti cijeli svijet, ali smo dovoljno ponosni i snažni da svoju zemlju sačuvamo“, naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da ga brine koji je sljedeći potez Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, i Prištine.

„Brinem šta će da urade sledeće nedjelje, jer nisu propustili 10 dana da ne naprave neku namjernu provokaciju da bi izazvali bilo kakav haos.  Kao da neko po komandi uzme i kaže opet“, kazao je Vučić.

On je juče donio odluku da ide na samit EU i zapadnog Balkana u Tirani jer očekuje da će biti neke koristi od njegovog odlaska u Tiranu.

„Ako ne bih otišao, bilo bi sigurno velike štete za našu zemlju. Tamo ima dobrih stvari za naše građane, imaćemo dobre razgovore o tome i zbog tih 165 miliona koje ćemo dobiti za energetiku. Za mene je teško kad je riječ o KiM da razumijem taj jezik dvije strane, a da pri tome nismo ništa uradili. To mi je izazvalo i jed i bijes i nadam se da se ne ljute“, rekao je on i dodao: „Dogodi vam se, živ ste čovjek, da emotivno reagujete. Nisam ni blesav, ni pijan, ni lud…“

Vučić je rekao da je o tome razgovarao sa svim svojim saradnicima i sa prijateljima predsjednicima više zemalja i premijerima.

„Ja nemam problem kao što sam rekao, nije to pitanje moje sujete, morate da razumijete da se već 10 i po godina trudim svakog dana da nikada ništa ili što je manje moguće ličnog iskažem, da uvijek vodim računa o svemu i ponekad vas emocije obuzmu kada ne znate šta da učinite, kada vam neko mjesecima i godinama proizvodi samo krize“, rekao je on.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services