Skip to main content

Vulin o aferi “Prisluškivanje”: Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali!

Vulin o aferi “Prisluškivanje”: Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali!Vulin o aferi “Prisluškivanje”: Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali!
Aleksandar Vulin

Vulin je za današnju Politiku rekao da je policija razgovarala sa bivšom državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijanom Hrkalović, nakon njenih istupa u medijima, i dodao da je njena izjava dostavljena nadležnom tužilaštvu.

“Mi smo svoj posao odradili. Mi sve znamo. I sve smo dokazali. Kada će tužilaštvo kvalifikovati djelo, ja ne mogu da govorim o tome. Ali da je prisluškivanje dokazano – jeste”, kazao je ministar.

Prema njegovim riječima, to je rađeno “planski, namjerno i zlonamjerno”, ali da motivima i eventualnim uplivom stranog faktora treba da se bave druge službe.

Na pitanje da li su “sve kockice tog slučaja sada sklopljene nakon iskaza Dijane Hrkalović”, Vulin je rekao “apsolutno sve, do posljednjeg detalja” i ponovio da je sve predato nadležnom tužilaštvu.

Vulin je ocijenio i da ta vrsta prisluškivanja “nije samo pritisak, već uvijek i priprema za političko, pa i fizičko ugrožavanje tog lica”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci