Skip to main content

Premijer u tehničkom mandatu

Abazović: Narko-kartel nas je držao i političkim čeljustima

Abazović: Narko-kartel nas je držao i političkim čeljustima


Nakon sastanka sa Eskobarom, kako je najavljeno, uslijediće susreti i sa brojnim kongresmenima i senatorima u Kapitol Hilu
Nakon sastanka sa Eskobarom, kako je najavljeno, uslijediće susreti i sa brojnim kongresmenima i senatorima u Kapitol Hilu


Abazović: Narko-kartel nas je držao i političkim čeljustima
Dritan Abazović, foto: Filip Filipović/ADRIA

Premijer Dritan Abazović upoznao je specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

“Velika je akcija bila u suzbijanju narko-kartela koji je djelovao unutar institucija sistema. Taj narko-kartel nas je držao i u političkim čeljustima, pa i deceniju za nama, ali Crna Gora pokazuja otpornost i spremna je da se obračuna sa svim vidovima kriminala i sa svim ljudima koji rade ilegalne aktivnosti- saopštio je Abazović u izjavi za medije, nakon sastanka sa Eskobarom“, prenosi portal RTCG.

Kaže da to ne bi bilo moguće bez podrške agencija kao što su FBI, DEA, Europol I ostali.

“Mislim da smo ovom akcijom još jednom pokazali naš kredibilitet“- kazao je Abazović.

U izjavi za medija nakon sastanka, Abazović kaže da je upoznao Eskobara sa u nedjelju održanim predsjedničkim izborima na kojima je, kako kaže, pobijedila domokratija u svakom smislu.

“Nadam se i da će drugi krug proteći u sličnoj atmosferi i da ćemo svi zajedno graditi jednu drugačiju budućnost, oslobođenu politika prošlosti“-poručio je Abazović.

Crna Gora pruža, kako ističe Abazović, punu podršku da se konačno dođe do dogovora Srbije i Kosova.

“Mi smo spremni da damo doprinos i naša ruka je pružena svima onima koji žele da rade na evropskoj agendi“-zaključio je Abazović.

Pozdravili održavanje predsjedničkih izbora bez tenzija

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović i Eskobar iskazali su zadovoljstvo zbog održavanja predsjedničkih izbora po demokratskim standardima, bez tenzija.

Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana.

“U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji“- saopštili su iz Vlade.

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, premijer je predstavnike američke administracije u Stejt Dipartmentu upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala.

“Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima, uz odsustvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse“-zaključuje se.

Nakon sastanka sa Eskobarom, kako je najavljeno, uslijediće susreti i sa brojnim kongresmenima i senatorima u Kapitol Hilu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare