Skip to main content

Abazović: Odnos petnjičke lokalne samouprave i dijaspore za primjer

Abazović: Odnos petnjičke lokalne samouprave i dijaspore za primjerAbazović: Odnos petnjičke lokalne samouprave i dijaspore za primjer

„Cijeneći vaša dosadašnja postignuća, najiskrenije vam čestitam Dan opštine, sa željom da zajedničkim pregalaštvom, u budućem periodu, u svakom segmentu, unaprijedimo i obogatimo život stanovnika bihorskog kraja“, naveo je Abazović.

Kako je istakao, poljoprivreda, voćarstvo, stočarstvo, organska proizvodnja hrane, ruralni, eko i etno turizam, korišćenje obnovljivih izvora energije i prekogranična saradnja koju smo u prilici da ostvarujemo uz značajno učešće evropskih fondova za razvoj, put su kojim Petnjica može da ostvari potpunu, prosperitetnu održivost.

„Vlada prepoznaje velike mogućnosti i imperativ razvoja sjevera, naročito u vremenu kada je nastupila globalna kriza snabdijevanja hranom i energentima“, naglasio je premijer.

Dodao je da je poboljšanje putne infrastrukture jedan od prioriteta kako bi kapitalizovali izuzetan potencijal bihorskog kraja.

„Imajući u vidu činjenicu da je Petnjica nedavno obnovila status samostalne opštine, Vlada će pomoći unaprjeđenju pružanja usluga od strane državnih organa i organizacionih jedinica na lokalnom nivou, naročito u pravcu njihove digitalizacije“, zaključio je Abazović u čestitki.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci