• Vijesti
  • Politika
  • Ambasada Rusije: Neobrazloženi potez crnogorskih vlasti imaće negativan uticaj po bilateralne odnose

Ambasada Rusije: Neobrazloženi potez crnogorskih vlasti imaće negativan uticaj po bilateralne odnose

Ambasada Rusije: Neobrazloženi potez crnogorskih vlasti imaće negativan uticaj po bilateralne odnoseAmbasada Rusije: Neobrazloženi potez crnogorskih vlasti imaće negativan uticaj po bilateralne odnose
Ambasada Rusije u Crnoj Gori

„Smatramo da je to novi neobrazloženi potez crnogorskih vlasti koji će nesumljivo imati negativan uticaj po bilateralne odnose. Na ovaj neprijateljski gest Podgorice uslijediće odgovarajući odgovor“, stoji u reagovanju Ambasade Rusije u Crnoj Gori povodom proglašenja službenika Ambasade personom non grata.

U nastavku saopštenja navode da bezobzirne i očigledno nesamostalne aktivnosti aktuelnih crnogorskih vlasti ne odgovaraju interesima nama bratskog naroda Crne Gore te imaju za cilj potkopavanje viševjekovnih veza između naših zemalja koje je uzelo zamah ne krivicom Rusije nego slijepim nastojanjem Podgorice da pokaže lojalnost svojim zapadnim saveznicima.

Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je jednog diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori, za personu non grata, zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

„Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana za napuštanje teritorije Crne Gore, uručena je danas ambasadoru Ruske Federacije Vladislavu Maslenikovu“, naveli su iz MVP kojim rukovodi Ranko Krivokapić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services