Skip to main content

Bajraktari: Skupštinska služba dokazala da je partijska

Bajraktari: Skupštinska služba dokazala da je partijskaBajraktari: Skupštinska služba dokazala da je partijska
Foto: Ura Ulcinj

Kako navode, predstavnici nove većine – iz redova koalicije “Za novi početak” i FORCE kažu da Skupštinska služba nastavlja sa opstrukcijom, te da namjerno odugovlače sa procedurom izbora novog predsjednika lokalnog parlamenta.

„Svjedoci smo da ulcinjska opozicija nastavlja brutalne opstrukcije u cilju stopiranja formiranja lokalne vlasti. Danas se nažalost u to uključila i Skupštinska služba, koja je danas bila partijska služba, kazao je budući predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

Iz URA podsjećaju da su, nakon jučerašnjeg prekida konstituivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, odbornici nove većine, njih devetnaest, koju čine koalicija „Za novi početak“ i FORCE, zajedno sa dvoje odbornika iz Demokrata, koji u ovom sazivu čine opoziciju, predali zahtjev Službi skupštine za nastavak sjednice danas.

Iz Skupštinske službe negiraju da opstruiraju rad lokalnog parlamenta, i tvrde da rade sve u skladu sa zakonom.

„Kao stručna služba ćemo savjesno ispuniti sve svoje obaveze i starati se o zakonitom radu Skupštine, ali ne smijemo prekoračiti granice svojih ovlašćenja, to bi svakako učinili ukoliko bi odlučili da preuzmemo ulogu predsjedavajućeg i “nastavili sjednicu”, kako se to od nas zahtjeva“, navodi se u odgovoru na zahtjev koji potpisuje V.D. Sekretar Besart Resulani.

„Iz Skupštinske službe su informisali odbornike da je predsjedavajuća, Jasmina Hasa – najstarija odbornica u SO Ulcinj, zakazala konsultacije sa predstavnicima odborničkih klubova za sjutra – 27.05.2022. Kasno sinoć iz Skupštinske službe su informisali i javnost da je nastavak konstitutivne sjednice zakazan za 31.05.2022. godine“, kazali su iz Ulcinjske URA.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci