Skip to main content

potpredsjednik Vlade Crne Gore

Bečić: Vraćeno povjerenje građana u crnogorske institucije

Bečić: Vraćeno povjerenje građana u crnogorske institucije


Susret zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade Crne Gore Alekse Bečića sa predstavnicima respektabilnih Think Tank organizacija iz Evrope predstavljao je priliku da se uvaženi gosti upoznaju sa dosadašnjim radom 44. Vlade Crne Gore.
Susret zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade Crne Gore Alekse Bečića sa predstavnicima respektabilnih Think Tank organizacija iz Evrope predstavljao je priliku da se uvaženi gosti upoznaju sa dosadašnjim radom 44. Vlade Crne Gore.


Bečić: Vraćeno povjerenje građana u crnogorske institucije
Bečić

Iz Vlade su saopštili da Bečić je kao jedan od najznačajnijih rezultata koje je Vlada postigla u proteklih 100 dana izdvojio postizanje političke stabilnosti i smirivanje tenzija u društvu, što je, kako je kazao, omogućilo sprovođenje reformi u pravosuđu deblokadom ključnih institucija koje su nakon više godina izašle iz v.d. stanja, i ukazao na još jednu važnu činjenicu, a to je da je “obezbijeđen i sproveden demokratski i evropski popis stanovništva”.

”Rezultati koje smo postigli umnogome su nadišli mnoga očekivanja i definitivno da smo u prvih 100 dana opravdali ukazano povjerenje građana da rukovodimo društvenim procesima u Crnoj Gori. Pored toga što je uspostavljena puna funkcionalnost i legitimnost Ustavnog Suda, Sudskog savjeta, VDT-a i Centralne banke, ovo su zapravo bili jedni od najvažnijih koraka ka vraćanju povjerenja građana u crnogorske institucije. To je proces koji se ne može završiti preko noći, niti on zavisi od jednog čovjeka. Svi imamo odgovornost da damo svoj doprinos, jer jake institucije, građanski snažno i pomireno društvo, ekonomski socijalno uzdignuti građani, kao i očuvanje i unapređenje dostignutih društveno-političkih sloboda jesu temelji vječnosti i zalog za budućnosti svih nas i onih koji će nas naslijediti. ”, istakao je Bečić.

Konkretni rezultati koji proizilaze iz naše svakodnevne hrabre i odlučne borbe i brojnih akcija protiv organizovanog kriminala i korupcije u odličnoj saradnji sa tužilaštvom, najbolji su odgovor na političke preformanse kojima se u jednom dijelu javnosti pokušavala stvoriti pogrešna percepcija stanja u bezbjednosnom sektoru, sa ciljem minimiziranja ostvarenih uspjeha i usporavanja reformskih procesa, naveo je Bečić.

“Rezultati kojima svakodnevno svjedočimo su najbolji odgovor na sve opstrukcije i pokušaje skretanja pažnje sa suštine, ali i školski primjer partnerskog odnosa i kvalitetne saradnje između sektora bezbjednosti, SDT-a i drugih nadležnih tužilaštava”, naglasio je on.

Navodi da zajedničke aktivnosti su dokaz da u Crnoj Gori “više nema zaštićenih ni nedodirljivih”.

“Ne interesuje nas kako se neki pojedinac ili kriminalna grupa zove, jer nemamo obavezu prema bilo kome osim prema našoj državi i njenim građanima. Drago mi je da smo to po ko zna koji put potvrdili i djelima. Snažno smo posvećeni što rezultati potvrđuju i kontinuiranom čišćenju bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema od uticaja i filtracije kriminala i korupcije, jer prošlo je vrijeme brukanja časnih uniformi naših bezbjednosnih službi i služenja kriminalnim strukturama”, dodao je potpredsjednik Vlade.

Iskoristiće, kaže, veliku evropsku šansu koja se ukazala.

“Svi kapaciteti Vlade su podignuti i usmjereni sa ciljem da dobijemo IBAR odnosno ispunjenost privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, a odmah nakon toga i krenemo sa zatvaranjem poglavlja.Crna Gora nezaustavljivo korača ka 28. članici EU i hvala vam kao uglednim tink tenk organizacijama i našim partnerima iz Berlina, Pariza, Haga, Brisela i drugih gradova i zemalja što nam pomažete na tom putu”, zaključio je Bečić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci