• Vijesti
  • Politika
  • Bogavac: Demokrate će pomoći DPS-u da obori Vladu i da ponište Temeljni ugovor sa SPC

Bogavac: Demokrate će pomoći DPS-u da obori Vladu i da ponište Temeljni ugovor sa SPC

Bogavac: Demokrate će pomoći DPS-u da obori Vladu i da ponište Temeljni ugovor sa SPC



Bogavac: Demokrate će pomoći DPS-u da obori Vladu i da ponište Temeljni ugovor sa SPC
Tihomir Bogavac

„Dug je bio put da ostvarimo svoj cilj, da ispunimo volju građana, taj je put bio i trnovit za SNP, ali istrajali smo i ponosno ističemo da je jedan od naših uslova za ulazak u Vladu ispunjen, a to je Temeljni ugovor. Prema saznanjima, Demokrate će glasati za obaranje 43. Vlade Crne Gore i na taj način resetovati DPS, poništiti Temeljni ugovor, ponovo uspostaviti neprijateljski odnos prema Srbiji, spriječiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, zaustaviti evropski put Crne Gore. Ovim činom bi Demokrate opet, po ko zna koji put, spriječile izbor članova Sudskog savjeta i na taj način usporile suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije protiv kojih se ova Vlada itekako borila“, kazao je Bogavac.

Govorili su sve vrijeme da je SNP taj koji je izdao izbornu volju građana od 30. avgusta, potpisivanjem Temeljnog ugovora dokazali smo da smo jedino služili volji građana Crne Gore, sada nam je svejedno, kazao je Bogavac, i dodao da su oni jedan od tih prioriteta ispunili i ponosni su na to.

„Nikako ne smijemo zaboraviti činjenicu da je DPS istakao da je prioritet nad prioritetima njihovog čina rušenja Vlade i daljeg političkog djelovanja poništavanje Temeljnog ugovora sa SPC, u šta će im, po mojim saznanjima Demokrate i pomoći. Naše bratske odnose sa Srbijom narušio je Milo Đukanović, DPS i njihovi sateliti, ali Joković i Abazović nakon toliko vremena su uspjeli da ih obnove i poprave, sada ćemo se, djelovanjem DPSa i njihovih satelita, vratiti na isto! Pa pitam sada, ko je satelit Demokratske partije socijalista, ko je izdajnik, ko se sve vrijeme koleba u donošenju odluka i iskazivanju stavova!?“, upitao se Bogavac.

Ponosni su, kako navodi, na ono što su uradili i bilo kako bilo, mogu se promijeniti stotine Vlada, ali samo će 43. Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrima SNP ostati upamćeni po tome da su riješili pitanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori!

„Pitanje koje je otvoreno prije deset godina, pitanje koje niko do sada nije imao hrabrosti da riješi.Nije nam čudno što Demokrate mijenjaju svoj stav prema DPS-u, bilo bi čudno da ostanu dosledni u onim svojim predizbornim izjavama da neće sa DPS-om. Bilo bi čudno da uopšte imaju stav, jer od njih to nismo navikli. U Beranama smo bili u koaliciji sa DF-om i Demokratama, ovog puta smo zaobiđeni kada je u pitanju lokalna samouprava i prihvatili to kao trenutnu realnost, politički i dostojanstveno. Bez, narodski rečeno, kukanja i prenemaganja kao što je to slučaj sa Demokratama na državnom nivou. Mi smo ponosni i na ostvareni rezultat u Beranama, na to što smo postali najjača politička snaga u gradu, a u trenutku kada su nas svi napadali i kada smo bili po mnogima „otpisani“ . I vratićemo se još jači, jer je vlast u Beranama magla i prašina.Ponosan sam na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i na to što smo ostali dosledni!“, zaključio je on.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services