• Vijesti
  • Politika
  • Bogdanović od MUP-a traži podatke o promjeni prebivališta

U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA

Bogdanović od MUP-a traži podatke o promjeni prebivališta

Bogdanović od MUP-a traži podatke o promjeni prebivališta


Poslanik Demokrata Boris Bogdanović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića podatke o promjeni prebivališta u susret lokalnim izborima.
Poslanik Demokrata Boris Bogdanović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića podatke o promjeni prebivališta u susret lokalnim izborima.


Bogdanović od MUP-a traži podatke o promjeni prebivališta
Foto: Filip Filipović/Adria

Bogdanović je u zahtjevu zatražio podatke o tome koliko je osoba, od 1. januara do dana podnošenja zahtjeva, odjavilo prebivalište u nekoj od opština i prijavilo prebivalište u Baru, Bijelom Polju, Budvi, Kolašinu, Plužinama, Pljevljima, Podgorici, Rožajama, Tivtu, Šavniku i na Žabljaku.

Kako je saopšteno, Bogdanović je naveo da odgovor za svaku jedinica lokalne samouprave treba da sadrži ime i prezime osobe koja je u navedenom periodu izvršila promjenu prebivališta, naziv opštine u kojoj je osoba izvršila odjavu prebivališta, adresu stanovanja sa koje je odjavljeno prebivalište i datum odjave prebivališta.

Odgovor, prema zahtjevu Bogdanovića, treba da sadrži i naziv opštine u kojoj je osoba prijavila prebivalište, sa adresom prijavljenog prebivališta i datum prijavljenog prebivališta, da li je, i ako jeste, na kojem biračkom mjestu ta osoba u opštini prijavljenog prebivališta upisana u birački spisak.

Bogdanović je kazao da se naznačeni podaci ne odnose na osobe koja do 23. septembra neće imati navršenih 18 godina.

On je podsjetio da je odredbama Zakona o registrima prebivališta i boravišta propisano da je prebivalište mjesto na teritoriji Crne Gore u kojem se crnogorski državljanin nastanio sa namjerom da u njemu stalno živi, a koje je središte njegovih životnih aktivnosti i sa kojima ima trajnu povezanost.

“Neophodno je da nas obavijestite da li su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije preduzimali mjere na utvrđivanju činjenica da li su se prijavljene osobe nastanile na prijavljenim adresama prebivališta u gore navedenim opštinama i Glavnom gradu, saglasno gore citiranim odredbama Zakona”, naveo je Bogdanović.

Ukoliko to ne bi bio slučaj, prema riječima Bogdanovića, više je nego jasno da bi promjena opštine prebivališta neke od tih osoba, bila u funkciji protivpravnog ostvarivanja biračkog prava na predstojećim lokalnim izborima.

“Imajući u vidu da već teče postupak sprovođenja izbornih radnji za izbor odbornika u skupštinama navedenih jedinica lokalne samouprave koji će se održati 23. oktobra, očekujemo da ćete nam tražene podatke dostaviti odmah”, kazao je Bogdanović.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services