Skip to main content

Bogdanović traži podatke o zapošljavanju u državnim firmama

Bogdanović traži podatke o zapošljavanju u državnim firmamaBogdanović traži podatke o zapošljavanju u državnim firmama
Bogdanović

„Podnijeli smo zahtjev da nam se  dostave informacije o broju zaposlenih lica za period od 01.01.2016. godine do 31.08.2020. godine u privrednim društvima čiji je većinski vlasnik država Crna Gora, tačnije koliko je osoba zasnovalo radni odnos na neodređeno vrijeme, koliko njih je zasnovalo radni odnos na određeno vrijeme, a koliko po osnovu ugovora o djelu“, navodi se u saopštenju. 

Kako kaže „imajuću u vidu da su, kako ministarstva tako i državna preduzeća upoznata sa ovim članom Poslovnika, koristimo priliku da vas upoznamo i sa zakonskim rokom dostavljanja ove informacije a to je propisani rok od 15 dana. Takođe, zamolili smo da nam zahtijevane podatke i informacije iskažu odvojeno po svakom privrednom društvu uz navođenje sljedećih podataka: ime i prezime svakog zaposlenog odnosno angažovanog lica kao i datum zaključenja ugovora o radu ili ugovora o djelu i njihovom trajanju“.

Bogdanović je kazao i da građani Crne Gore treba da znaju koliko je ljudi zaposleno u četvorogodišnjem mandatu vlade Duška Markovića. 

„Pored ovih osnovnih informacije za koje, vjerujemo da ćete se saglasiti, svaka građanka i građanin Crne Gore treba da zna, izražavamo uvjerenje da Vam neće biti zahtijevno da nam uz gore navedene podatke dostavite i podatke o tome koliko je u svakom od predmetnih privrednih društava čiji je većinski vlasnik država bilo zaposlenih i na drugi način aganžovanih lica na dan 01.01.2016. godine kao i na dan 31.08.2020. godine zaključno sa 01.09.2020. i na dan 31.03.2021. godine“, kaže se u saopštenju. 

Imajući u vidu da se, kako tvrdi Bogdanović, ova tema zloupotrebljava u svrhu populističke politike i „revanšističke namjere aktuelne nelegitimne Vlade, hajde da vidimo koliko su lica zaposlili nosioci izvršne vlasti Vlade Duška Markovića, kako u redovnom četvorogodišnjem mandatu, tako i u periodu tehničkog mandata DPS Vlade. Ovi podaci biće neprikosnoven dokaz šta su radili oni sa kojima je URA i SNP formirala postizborni koalicioni Sporazum, kao i oni koji sada u toj nelegitimnoj Vladi vrše vlast“.. 

„Upućen je zahtjev ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću, ministru javne uprave Marashu Dukaju, kao i direktorima sledećih preduzeća: Goranu Jandreoskom, Aerodromi Crne Gore, Jovanu Gregoviću, Budvanska rivijera, Vladimiru Čađenoviću, Cedis, Nikoli Rovčaninu, Elektroprivreda Crne Gore, Ireni Radović, Investiciono razvojni fond,  Iliji Pješčiću, Luka Bar, Vladimiru Božoviću, Montecargo, Milanu Ljiljaniću, Monteput, Mladenu Mikijelju,Morskom dobru, Draganu Tufegdžiću, Pošta Crne Gore, Josipu Đuraškoviću, Regionalni vodovod, Marina Bošković, Željeznička infrastruktura Crne Gore, kao i Slavenu Šestoviću, Željeznički prevoz Crne Gore.  Cijeneći da će ministri i direktori preduzeća pokazati ozbiljnost i profesionalnost u obavljanju ovako odgovornih funkcija, želimo da napomemo da je rok za dostavljanje informacija 15 dana od dana od kada je zahtjev predat“, zaključeno je u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci