Skip to main content

ČELNICE ŽENSKOG KLUBA SA ITALIJANSKOM AMBASADORKOM

Bošnjak: Ženski klub je svijetla tačka u podijeljenom društvu

Bošnjak: Ženski klub je svijetla tačka u podijeljenom društvu


Ženski klub je svijetla tačka u podijeljenom društvu, rekla je je kopredsjednica Ženskog kluba Branka Bošnjak.
Ženski klub je svijetla tačka u podijeljenom društvu, rekla je je kopredsjednica Ženskog kluba Branka Bošnjak.


Bošnjak: Ženski klub je svijetla tačka u podijeljenom društvu
Foto: Skupština Crne Gore

Bošnjak, kopredsjednica Kluba Vesna Pavićević i članica Kluba Daliborka Pejović održale su danas sastanak sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom, a sastanku je prisustvovala i Maria Teresa Albano.

Bošnjak je, kako je saopšteno iz Skupštine, upoznala ambasadorku Italije sa radom, idejom i formiranjem Ženskog kluba istakavši da Klub čine poslanice iz klubova poslanika svih partija.

“Istakla je da je ponosna na sve što je Klub uradio od svog osnivanja i izrazila je nadu da će se i u budućnosti nastaviti njegov rad”, navodi se u saopštenju.

Pavićević je istakla da je neophodno imati što više žena na vodećim pozicijama u državi.

Istakla je da su u radu Ženskog kluba jasno postavljeni ciljevi rada na kojima Klub obitava.

Pavićević je govorili o do sada uspješno realizovanim aktivnostima kao i o izuzetnoj saradnji sa ambasadama, međunarodnim i nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom žena i djece.

“Istakla je otvorenost za saradnju Kluba sa Ambasadom Italije kroz koju bi se realizovale mnoge zajedničke aktivnosti”, dodaje se u saopštenju. 

Pejović smatra da se ideja Ženskog kluba ne smije završiti istekom ovog saziva i da u narednom periodu treba nastojati da se formalizuje njegovo postojanje.

Izrazivši ponos što je dio Kluba, naglasila je da će nastojati da, ličnim primjerom motiviše žene koje planiraju postati poslanice.

Takođe, naglasila je važnost kontrole implementacije zakonskih rješenja predloženih od članica Kluba.

Pejović smatra da je ideju Kluba potrebno širiti u regionu, u čemu bi podrška ambasada i diplomatskog kora i više nego dragocjena.

“Moramo voditi računa da, sjutra, postoji jedna zdrava ekipa kredibilnih poslanica u Evropskom Parlamentu koje bi predstavljale Crnu Goru a da se, do tada, izborimo da izborno zakonodavstvo čuva ženska i ljudska prava u Crnoj Gori”, zaključila je Pejović.

Marsela se zahvalila poslanicama na upoznavanju sa aktivnostima Ženskog kluba.

“Vaša dodatna vrijednost i ono što vas čini biserom Crne Gore je što ste uspjele da sve zajedno, bez obzira na pripadnost partijama, realizujete dosta toga”, naglasila je ambasadorka Marsella.

Istakla je od velike važnosti ono što Klub radi na zaštiti žena i djece uz poseban akcenat na obrazovanje djece, koja predstavljaju budućnost svake zemlje.

Predložila je da Ženski klub, uz podršku Ambasade Italije organizuje izložbu pod nazivom “Profesija žena” koju je realizovala fondacija “Fondazione Ansaldo”.

U pitanju su fotografije koje prikazuju žene koje su radile u fabrikama do kraja II Svjetskog rata.

Takođe, ambasadorka je, na predlog Pavićević, predložila da se u narednom periodu organizuje posjeta Parlamentu Italije kako bi došlo do razmjene iskustava između dvije države.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci