• Vijesti
  • Politika
  • Ćeman: Ovo su plodovi rada Tužilaštva čiji su nezavisan Tužilački savjet obezbijedile Demokrate

Ćeman: Ovo su plodovi rada Tužilaštva čiji su nezavisan Tužilački savjet obezbijedile Demokrate

Ćeman: Ovo su plodovi rada Tužilaštva čiji su nezavisan Tužilački savjet obezbijedile DemokrateĆeman: Ovo su plodovi rada Tužilaštva čiji su nezavisan Tužilački savjet obezbijedile Demokrate
Foto: Demokrate

Međutim, dodaje on, na današnji dan moraju “osjećati i prezir prema onima koji pokušavaju da se kite zaslugama SDT, iako su tokom cijelog procesa izbora Tužilačkog savjeta pokušavali da biraju potpuno drugi sastav tog tijela, a ne ovaj koji je izabrao Tužilaštvo koje danas sprovodi ovakve akcije”.

“Da budemo precizniji, valja podsjetiti dotične koji danas banalno pokušavaju preuzeti tuđe zasluge, da su ovo plodovi rada Tužilaštva, a ne izvršne vlasti, i to onog Tužilaštva čiji je nezavisan Tužilački savjet obezbijedila Demokratska Crna Gora uprkos nezapamćenoj medijskoj hajci i višemjesečnim podmuklim podmetanjima, a ne oni koji se danas hvale, a do juče su TS pokušavali pretvoriti u partijsko tijelo koje bi biralo tužioce mafije, a ne građana”, istakao je Ćeman.

Prema njegovim riječima, da Demokrate nisu bile nepokolebljive u namjeri da Crna Gora dobije nezavisan Tužilački savjet, danas bismo, smatra on, imali partijski TS.

“Koji bi birao “kriptovano” Tužilaštvo, a od borbe protv mafije, organizovanog kriminala i korupcije ne bi bilo ništa osim ćutanja. Baš kao što se mjesecima ćutalo o spisima Europola na način da se javnosti Crne Gore nije rekla niti jedna jedina riječ o svemu, već su se glavni akteri tih spisa štitili i unapređivali u bezbjednosnom sektoru”, zaključio je Ćeman.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services