Skip to main content

sastanank parlamentarnih partija

Danas počinju razgovori o izborima u Šavniku

Danas počinju razgovori o izborima u Šavniku


Predstavnici parlamentarnih partija danas počinju razgovore o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku.
Predstavnici parlamentarnih partija danas počinju razgovore o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku.


Danas počinju razgovori o izborima u Šavniku
Šavnik

Kako je ranije najavljeno, sastanku će prisustvovati i poslanici najjače opozicione stranke – Demokratske partije socijalista, koji će insistirati na povlačenju odluke o prinudnoj upravi.

Poziv na razgovor uputio je kopredsjednik skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vaslije Čarapić (PES).

On je istakao da je politička nestabilnost u toj opštini posljedica nemogućnosti završetka lokalnih izbora započetih u oktobru 2022. godine.

Poslanik Demokrata Nikola Rovčanin kazao je za Radio Crne Gore da nije optimista kako će teći razgovori, ali izričit je da se to pitanje zarad dalje reforme izbornih zakona mora riješti.

“Iskustvo mi govori da ne mogu biti optimističan ali mora se doći do nekog rješenja. Dijalog treba da bude izlazak iz krize a ne održavanje postojećeg stanja jer je ono neodrživo”, istakao je Rovčanin. 

Rovčanin je stava da je Demokratska partija socijalista, kako kaže, djelovala u dosadašnjem periodu destruktivno kako bi se razriješila politička kriza u šavničkoj opštini. Podsjeća, da su zaprijetili i izlaskom iz Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i kada je vlada predložila uvođenje prinudne uprave u toj opštini.

Dok su iz DPS-a u više navrata isticali spremnost na razgovore, ali i najavljivali da će napustiti Odbor ukoliko Vlada ne povuče odluku o uvođenju prinudne uprave.

“Prihvatamo dijalog uz uslov da vlada povuče odluku”, kazao je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

Izbori u Šavniku počeli su 23. oktobra 2022. godine, ali još nijesu okončani, jer članovi biračkih odbora iz opozicione koalicije “Za budućnost Šavnika”, nijesu dozvoljavali dijelu novoupisanih birača da glasaju, uz obrazloženje da su prepisani da bi podržali DPS.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci