Skip to main content

“Ako smo dio većine zašto se sa nama ne razgovara?”

Danilović Spajiću: Obavijestite nas jesmo li dio većine

Danilović Spajiću: Obavijestite nas jesmo li dio većine


Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović zatražio je danas od mandatara Milojka Spajića da ih obavijesti da li je UCG dio većine ili nije, te upitao, ako jesu, zašto se sa njima ne razgovara.
Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović zatražio je danas od mandatara Milojka Spajića da ih obavijesti da li je UCG dio većine ili nije, te upitao, ako jesu, zašto se sa njima ne razgovara.


Danilović Spajiću: Obavijestite nas jesmo li dio većine
Foto: Filip Filipović/Adria

On je na Facebook-u objavio da su juče smo na mrežnoj grupi “Sporazum za 44. Vladu” dobili prekor i poziv Spajića da se, svi koji nisu odgovorili, izjasne jesu li dio većine ili nismo.

Kako je istakao, pravilo “da javnost zna” jedini je prijatelj poštenih politika, pa objavljuje svoj odgovor jer je neophodno da građani znaju kako i o čemu pregovaraju.

Odgovor prenosimo u cjelosti:

“Uvaženi gospodine Spajiću, uvažene kolege;

Dopustite da ovim povodom uputim izvinjenje zbog toga što prošli put nisam prisustvovao zajedničkom sastanku iz tehničkog razloga. Nisam bio u Podgorici, a notifikaciju o propuštenom pozivu od mandatara dobio sam tek naveče kada sam se vratio u grad. Pozvao sam gospodina Spajića par puta ali nismo uspostavili kontakt pa sam uputio poruku izvinjenja i objasnio šta se dogodilo.

Očekivao sam da ćemo preko ove grupe dobiti poziv za makar još jedan zajednički sastanak, ali pošto vidim da je to izostalo razumijem da postoji drugi vid komunikacije u kojemu ja i Ujedinjena očigledno ne učestvujemo.

Uvaženi gospodine Spajiću.

Ne znam da li se prozivka o nedostatku potvrde odnosi i na mene, ali priznajem da nismo imali komunikaciju bilo koje vrste od moje poruke izvinjenja izuzev što sam u trenutku kada ste poslali predlog Koalicionog sporazuma i aneksa, porukom pitao do kada je rok da se izjasnim o predloženom? Nisam do danas dobio odgovor.

Ne znam i ne umijem da odgovorim da li je Ujedinjena dio većine jer to ne znam, niti mogu znati, sve dok nas o tome Vi ne obavijestite. Vidio sam u Predlogu Sporazuma da je naša Stranka upisana kao potpisnica ali na tu temu nismo progovorili ni jednu riječ niti razmijenili ni jednu poruku. Na osnovu medijskih natpisa, posebno današnjeg u Vijestima, reklo bi se da nismo dio većine, ali to jesmo li ili ne možete znati samo Vi kao mandatar.

Ako ne postoji drugi način možete me obavijestiti i u ovoj grupi.

Nakon toga bih znao da li imamo obavezu da potvrdimo Sporazum, kako ste i sami zaključili.

Po Vašem predlogu izvršne i zakonodavne vlasti (Odjeljak IV Sporazuma) Ujedinjene nema ni u jednoj od struktura tako da biste nam mogli pomoći da riješimo misteriju zašto smo u inicijalnom tekstu među potpisnicima, a da sa nama niko nije obavio ni jedan razgovor na temu uslovne ili bezuslovne podrške Vladi i skupštinskoj većini.

Vjerujući da razumijete našu nedoumicu, bez obzira što smo kao i mnogi drugi skloni političkoj imaginaciji, nadamo se da ćete nas obavijestiti da li smo dio većine ili nismo kako bismo dali svoj doprinos Sporazumu ili i Vas i uvažene kolege lišili našeg dragocjenog prisustva”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci