Skip to main content

Danilović: Svi samostalno da izađu na izbore, ambasadori Kvinte da prestanu sa kolonijalnim pristupom

Danilović: Svi samostalno da izađu na izbore, ambasadori Kvinte da prestanu sa kolonijalnim pristupom



Danilović: Svi samostalno da izađu na izbore, ambasadori Kvinte da prestanu sa kolonijalnim pristupom
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Prema njegovim riječima, Ujedinjena Crna Gora poziva da se prekine sa zamajavanjem javnosti, sa prevarnim politikama koje su postale sastavni dio svakodnevice, sa ponižavajućom političkom trgovinom i bestidnim čerupanjem davno očerupanog.

“Odlaganjem lokalnih izbora ušli smo u crvenu zonu i samo to je bilo dovoljno za alarm kod svih koji se zaklinju u Crnu Goru. Uvažene kolege, svako ko pomene političku čast rizikuje da bude ismijan. Ipak, jedino časno je da izađemo na izbore i to svi subjekti samostalno, da razbistrimo političku situaciju i zaboravimo na političko pazarište”, poručio je Danilović.

Ujedinjena CG traži da se skrati mandat Skupštini jer, kako kaže, ni ona ni vlada ne zaslužuju odavno da donose ključne odluke sa dalekosežnim posledicama.

“Odlagati izbore, i državne i lokalne, pod izgovorom da Vlada ima neke strateški važne poslove da privede kraju cinizam je i prostakluk poslednje vrste. Politička laža je zagospodarila svakim ćoškom, a što su veći i navodno snažniji subjekti to je laganje nemilosrdnije”, poručio je Danilović.

On poziva lidere političkih partija da samostalno izađu na izbore, te da se prestane sa dijeljenjem naroda na dva bloka.

“Kakve su to jadne politike i liderske ambicije kada se svaki potez mjeri na kantar, kada se kilo ustavnog suda ili sudskog savjeta trguje za tri kila mjesta po dubini? Ujedinjena CG traži izbore i poziva “velike političke igrače” da prihvate izazov, da samostalno izađu na izbore i provjere koliko vrijedi pijačno i pijano vršljanje po Crnoj Gori. Pozivamo i da se prekine sa besudnim dijeljenjem naroda u dva tabora, u dva bloka, samo da bi opstale nezajažljive politike kurti i murti od kojih se svakodnevno propada”, kazao je Danilović.

On je pozvao ambasadore da prekinu sa kolonijalnom pristupom Crnoj Gori, prenosi RTCG portal.

“Pozivamo ambasadore Kvinte i dodatne, odlučujuće, međunarodne igrače, da prekinu sa kolonijalnim pristupom Crnoj Gori i sa ponižavanjem naroda koji je uprkos njihovom odvratnom političkom navijanju izvojevao slobodu 30. avgusta 2020. Zabrinutost ambasadora zbog navodnog ruskog uticaja na našu politiku je skoro perverzna. Uticaj je, navodno, toliko veliki da su izbori nedopustivi u ovom trenutku? Ujedinjena CG tvrdi da je ruski uticaj mnogo veći u njihovim zemljama nego u Crnoj Gori. Taj uticaj se ogleda u padanju vlada, ostavkama premijera, najvećem jačanju opozicije koja drugačije gleda na odnose sa Rusijom, a u Crnoj Gori nam se prodaje neiteligentna i opskurna priča o pogubnom ruskom uticaju”, kazao je Danilović.

On je ocijenio da je “podanička i beskičmena politika bez imalo nacionalnog dostojanstva, koja god nacionalnost bila u pitanju, pretvorila je Crnu Goru u arenu za političko šišnjarenje i mrcvarenje građana”.

Danilović je pozvao kolege da izađu na izbore.

“Kolege, izađimo na izbore i pokažimo da smo dostojni prije svega samopoštovanja, da grupice ekstremista neće nikada držati u šaci cijeli jedan hrabri narod. Na izbore, samostalno i bez sklanjanja u blokove i rovove, bez skrivanja iza domaćih i stranih bermudica sile. Ako sa ovakvim DPS-om, na čijem čelu je i dalje Đukanović, budete trgovali sudije, savjete, tužioce i ključne zakone, vratićete nas dvije decenije unazad. Zato, kolege, sokolovi sivi, na izbore! To je politički pošten posao, to nam je obaveza i na to vas opominje jedna mala Stranka spremna da se odrekne svake privilegije koalicionog životarenja. Na izbore, da provjerimo koliko ljudi cijene dubinska pozicioniranja i grdne note tuđih politika”, zaključeno je u saopštenju.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci