Skip to main content

Delegacija EU: Pratićemo razvoj događaja o Pandora papirima

Delegacija EU: Pratićemo razvoj događaja o Pandora papirima



Delegacija EU: Pratićemo razvoj događaja o Pandora papirima
Foto: RTCG

Iz Delegacije EU u odgovoru na pitanja Portala RTCG, poručuju da je na nadležnim nacionalnim organima da odluče da li određeni navodi predstavljaju osnov za istragu i da, ukoliko je to slučaj, u skladu sa tim i postupe.

“Razumjeli smo da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa navodima iz Pandorinih papira. Nastavićemo da pratimo razvoj događaja”, kazali su Portalu RTCG iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Podsjetimo, u Pandora papirima navodi se da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsjednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

U tom slučaju Blažo Đukanović je dao izjavu tužilaštvu, a glavni specijani tužilac Milivoje Katnić najavio je da će se predsjednik Đukanović tim povodom izjasniti pisanim putem.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci