Skip to main content

Demokrate: Manjinska vlada poražena u Beranama

Demokrate: Manjinska vlada poražena u BeranamaDemokrate: Manjinska vlada poražena u Beranama
photo: Demokrate

“Manjinska vlada poražena je u opštini Berane i kažnjeni su svi njeni akteri. Formiranjem vlasti koje je započelo današnjim izborom Novice Obradovića za predsjednika Opštine prvi put od uvođenja višepartizma tom opštinom neće rukovoditi DPS ili SNP, odnosno pomenuti subjekti biće zajedno parlamentarna opozicija u narednom mandatu”, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Kako se precizira u saopštenju, predsjedništvo Demokrata na jutros održanoj 30. sjednici dalo je saglasnost na Sporazum koji je pregovarački tim te stranke u Beranama – u sastavu Damjan Ćulafić, Novica Obradović i Božo Premović – postigao u vezi formiranja vlasti u Opštini Berane.

“Saglasno pomenutom Sporazumu koji je verifikovalo Predsjedništvo Demokrata, funkcioner Demokrata, Novica Obradović biće i u narednom mandatu predsjednik Skupštine opštine, dok će prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine vršiti nosilac liste DF-a Vuko Todorović, a posljednje dvije godine nosilac liste Demokrata Damjan Ćulafić. Gospoda Ćulafić i Todorović će se rotirati i na poziciji potpredsjednika Opštine na po dvije godine, dok će drugi potpredsjednik Opštine biti funkcioner grupe građana Berane sad”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je predsjedništvo još jednom izrazilo zadovoljstvo zbog odličnog izbornog rezultata Demokrata na lokalnim izborima u Beranama koji su potvrdili “da građani prepoznaju i nagrađuju puteve političke dosljednosti i držanja date riječi, a kažnjavaju puteve političke izdaje i neprincipijelnosti”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci