Skip to main content

Demokrate: Razrješenje direktora OB Nikšić i direktorice DZ Berane još jedan u nuzu primitivnih udaraca

Demokrate: Razrješenje direktora OB Nikšić i direktorice DZ Berane još jedan u nuzu primitivnih udaraca



Demokrate: Razrješenje direktora OB Nikšić i direktorice DZ Berane još jedan u nuzu primitivnih udaraca
Foto : Ilustracija

“Dok je doktor (Marko) Mitrović (koji je u toku trajanja mandata, između ostalog, priredio jedan radni, investicioni i edukativni preporod u nikšićkoj bolnici realizujući projekat koji je u završnoj fazi i čija vrijednost iznosi 3,2 miliona) – iz medija saznao da je razriješen, nakon njegovog razrješenja u samo pet dana imenuju se čak dva nova (VD) direktora, što jasno govori o beskrupuloznom odnosu ekonomiste i nelegitimnog ministra koji se nalazi na čelu crnogorskog zdravstva”, dodaju Demokrate.

Kako su naveli “za direktoricu Doma zdravlja ‘Dr Niko Labović’ u Beranama, putem javnog konkursa imenovana je Julijana Zečević spec. opšte medicine”.

“Nelegitimni ministar zdravlja u toku trajanja njenog mandata, stručnjaka iz oblasti medicine razrješava funkcije i kao vršioca dužnosti postavlja diplomiranog pravnika Mladena Stijovića, kadar Socijalističke narodne partije i člana OO SNP Berane”, piše u saopštenju.

Demokrate kažu i da “da ova Vlada ne cijeni stručnost i znanje, svjedoči i činjenica da je u državnom preduzeću MonteCargo za predsjednika odbora direktora postavljen Miroslav Brajović”, kako su naveli, “doskorašnji kondukter sa diplomom sumnjivog porijekla”.

“Nelegitimna 43. vlada Crne Gore od dana konstituisanja do danas nije uradila gotovo ništa što bi imalo pozitivne pomake za građane Crne Gore. Nelegitimna Vlada Crne Gore se nalazi na ‘staklenim nogama’, što je jasno vidljivo iz sjednica Vlade koje su se pretvorile u cirkus političkog protjerivanja svih onih koji imaju dodirnih tačaka sa Demokratskom Crnom Gorom. Vlada jedne zemlje treba da ima u fokusu svog rada, kao najvažnije prioritete rješavanje socijalnih, ekoloških i društvenih problema, a ne agendu razrješenja političkih neistomišljenika koji se bave isključivo narodom i potrebama naroda. Antidemokratsko i antievropsko djelovanje ove nelegitimne Vlade, u kojoj se nalaze fezeri kojima je u ovom trenutku jedini cilj destabilizacija Crne Gore i skretanje sa Evropskog puta u potpunosti gube podršku međunarodne zajednice zbog niza neodgovornih postupaka i donošenja neustavnih i nezakonitih odluka”, smatraju Demokrate.

“Dok su evropski put i međunarodnu zajednicu ostavili po strani u svoj i fokus javnosti stavljaju beskrupulozni revanšizam, a najviše iz razloga što njeni čelni ljudi znaju da se Demokratska Crna Gora bavi isključivo istinom, interesima i potrebama ovoga naroda. Zato ova Vlada ubrzo pada što nadalje znači i povrat Crne Gore evropskom putu, povrat vladavine prava, odgovornosti, stuke, nauke, profesionalzma i radne etike u crnogorske institucije”, zaključuju Demokrate.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci