Skip to main content

Novi članovi

Đelević i Šimun pridružuju se pokretu “Evropa sad”

Đelević i Šimun pridružuju se pokretu “Evropa sad”


Profesorka francuskog jezika Ana Đelević i dr Vojislav Šimun, specijalista ginekolog, od danas su dio pokreta “Evropa sad”.
Profesorka francuskog jezika Ana Đelević i dr Vojislav Šimun, specijalista ginekolog, od danas su dio pokreta “Evropa sad”.


Đelević i Šimun pridružuju se pokretu “Evropa sad”
Foto: Evropa sad

Kako se navodi u saopštenju, Đelević je rođena u Podgorici, a diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za romanistiku i stekla zvanje profesora francuskog jezika i književnosti.

“Stručno se usavršavala u Centru za primijenjenu lingvistiku (CLA) u Bezansonu, jednom od vodećih svjetskih instituta za francuski jezik. Učestvovala je na brojnim seminarima, konferencijama i projektima, pod pokroviteljstvom Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, Ministarstva prosvjete, Francuskog instituta, Pedagoškog centra Crne Gore, organizacije “Save the Children” i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ)”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Đelević koautorka je Kataloga za polaganje maturskog ispita iz francuskog jezika i zbornika O radu s darovitim učenicima u izdanju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali i dobitnica dvije nagrade iz Fonda za talente koju je dođeljivalo Ministarstvo prosvjete.

Kako se ističe, Šimun je rođen u Podgorici, a diplomirao je 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore kao jedan od najboljih studenata generacije.

“U više navrata nagrađivan poveljama kao student sa visokim prosjekom od strane Medicinskog fakulteta. Dobitnik je stipendije Vlade Crne Gore za talentovane studente, četiri godine konsekutivno”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Šimun je od početka profesionalne karijere zaposlen je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCCG, gdje radi kao ginekolog-akušer, a završio je napredni nivo škole ultrazvuka iz oblasti fetalne medicine na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije.

“Doktorand je na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Autor je i koautor nekoliko naučnih radova, a učestvovao je na više kongresa i stručnih skupova iz oblasti ginekologije i akušerstva. Bio je jedan od predavača u okviru kontinuirane medicinske edukacije u programu Centra za nauku KCCG”, zaključuje se u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci