Skip to main content

dok je obavljao funkciju gradonačelnika Podgorice

FOTO – ANB prisluškivala Ivana Vukovića i pojedine tužioce?

FOTO – ANB prisluškivala Ivana Vukovića i pojedine tužioce?


Agencija za nacionalnu bezbjednost je prisluškivala potpredsjednika DPS-a Ivana Vukovića dok je obavljao funkciju gradonačelnika Podgorice, ekskluzivno saznje BORBA.
Agencija za nacionalnu bezbjednost je prisluškivala potpredsjednika DPS-a Ivana Vukovića dok je obavljao funkciju gradonačelnika Podgorice, ekskluzivno saznje BORBA.


FOTO – ANB prisluškivala Ivana Vukovića i pojedine tužioce?
Arhiva, Vuković – Foto: Glavni grad

Na osnovu dijela šeme za prisluškivanje vidi se da je ANB-a prisluškivao Vukovića, što implicira da isti nije uživao veliko povjerenje Mila Đukanovića i njegovog bliskog okruženja koje je u tom periodu držalo pod kontrolom ANB, piše Borba.

Ta informacija samo potvrđuje rasulo u kojem se nalazi DPS i koliko nepovjerenje vlada između dvije struje unutar partije koje imaju različite poglede na buduće djelovanje, nakon sve izvjesnijeg političkog povlačenja Mila Đukanovića.

Kao što se može vidjeti na šemi, prislušni uređaji su postavljeni u zgradi gradonačelnika Podgorice, koja se nalazi u Njegoševoj ulici broj 13.

Osim u zgradi u kojoj je radio bivši gradonačelnik Podgorice, ANB je prislušne uređaje postavio i u zgradi Državne revizorske institucije, koja je smještena u Ulici Novaka Miloševa bb, kao i u zgradi Vrhovnog državnog tužilaštva.

Prislušni uređaji u zgradi VDT-a samo potvrđuje stepen kolaboracije pojedinih službenika ANB-a sa organizovanim kriminalnim grupama, što uostalom potvrđuje i hapšenje dugogodišnjem agenta tajne policije Petra Lazovića koji se sumnjiči da je bio pripadnik tzv. kavačkog klana.

Dio šeme postavljenih prislušnih uređaja

Borba pretpostavlja da su prislušni uređaji u zgradama gradonačelnika Glavnog grada, DRI i VDT postavljeni dok je ANB-om rukovodio Dejan Peruničić.

Prema nezvaničnim informacijama, sa prisluškivanjem ove tri institucije nastavile su i strukture nakon 30. avgusta 2020. godine.

Na osnovu istih izvora, prisluškivanje je rađeno tokom 2021. godine, a da li se u pomenutim zgradama još nalaze prislušni uređaji morali bi da utvrde nadležni organi.

Protiv Peruničića se vodi postupak zbog prisluškivanja Katnića

Protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića vodi se sudski postupak zbog prisluškivanja bivšeg glavnog specijalnog tužilaštva Milivoja Katnića u čijem je kabinetu pronađen prislušni uređaj.

Peruničić je najprije uhapšen pa potom pušten da se brani sa slobode.

Takođe, bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić je podnio krivičnu prijavu protiv svog prethodnika Dejana Peruničića zbog protivzakonitog prisluškivanja političkih ličnosti i novinara.

ANB godinama prisluškuje lidere DF-a Andriju Mandića i Milana Kneževića

Agencija za nacionalnu bzebjednost prisluškuje od 2015. godine lidere DF-a Andriju Mandića i Milana Kneževića, saopštio je nedavno predsjednik DNP-a Milan Knežević, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

Kako je istakao, prisluškivanje se nastavilo i nakon razvlašćivanja DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

On je pokazao tajni dokument kojim je dokazao svoje tvrdnje.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci