Skip to main content

Anketa

ISPRAVKA: “Das anketa”: Lažno istraživanje pripisano ambasadi Njemačke

ISPRAVKA: “Das anketa”: Lažno istraživanje pripisano ambasadi NjemačkeISPRAVKA: “Das anketa”: Lažno istraživanje pripisano ambasadi Njemačke
Foto: Borba

Naš portal je 21.02.2023. objavio tekst pod nazivom „FOTO-“Glas javnosti” objavio anketu: Đukanović gubi izbore, Mandić jači od njega i u prvom krugu” , koju je fekt-čekering sajt „Raskrinkavanje.me“ ocijenio kao prenošenje lažnih vijesti. 

U prvobitnom tekstu, koji je prenio i portal ADRIA, navedeno je da je istraživanje rađeno za potrebe ambasade Njemačke u Crnoj Gori. 

Međutim, u analizi Raskrinkavanje.me navodi da u pitanju lažno istraživanje javnog mnjenja. Da je tako govori i to da je Goran Danilović, koji je ispred Ujedinjene Crne Gore predao kandidaturu, u “istraživanju” predstavljen kao kandidat Demosa iz kojeg je istupio prije nekoliko godina.

“Istraživanje” predviđa da će “Aleksa Bechic” iz “Demokratiches Montenegro osvojiti 11 odsto glasova” dok će navodno najveću podršku imati Andrija Mandić iz “Demokratiche Front”.

Da je u pitanju lažno istraživanje potvrdio je i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten na svom Tviter nalogu.

“Portal Borba je danas objavio informaciju da je njemačka ambasada u Crnoj Gori naručila anketu o predsjedničkim izborima. Za informaciju: Ambasada nije dala nalog za sprovođenje bilo kakve ankete. Radi se samo o širenju lažnih vijesti i dezinformacija od strane portala Borba! Sramno!”, naveo je ambasador.

Zbog toga, Raskirnkavanje.me je ocijenio sadržaj objavljen na portalu ADRIA kao prenošenje lažnih vijesti. Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Idemoooo! Mandić!


Povezani članci