Skip to main content

FOTO – I dijaspora okreće leđa Đukanoviću: „Ko je lud da glasa Mila, kad ih je on isti protjerao iz Crne Gore“

FOTO – I dijaspora okreće leđa Đukanoviću: „Ko je lud da glasa Mila, kad ih je on isti protjerao iz Crne Gore“


Kada je kandidat DPS-a za predsjednika države Milo Đukanović rekao da ima „rezerovar“ glasača na koje računa, očigledno je da je mislio na dijasporu. Međutim, ni ta dijaspora neće da ga podrži u onoj mjeri u kojoj očekuje.
Kada je kandidat DPS-a za predsjednika države Milo Đukanović rekao da ima „rezerovar“ glasača na koje računa, očigledno je da je mislio na dijasporu. Međutim, ni ta dijaspora neće da ga podrži u onoj mjeri u kojoj očekuje.


FOTO – I dijaspora okreće leđa Đukanoviću: „Ko je lud da glasa Mila, kad ih je on isti protjerao iz Crne Gore“
Đukanović, foto: Filip Filipović/ADRIA

Da je i dijaspora željna promjena u Crnoj Gori, najbolje svjedoče objave po društvenim mrežama. Neki od njih jasno kažu da će glas dati Milatoviću, a ne Đukanoviću.

„Koje lud da glasa DPS i Đukanovića od dijasporaca kad ih je taj isti Milo i DPS protjerali iz Crne Gore. Evo moje uže porodice primjer:
Nas je osmoro djece, četiri brata i četiri sestre, svi su u inostranstvo od Slovenije, Belgije do Švedske. Braca i sestre imaju 28 glasova, Jedini sam ja u Rožajama, imam tri ćerke fakultetski obrazovane (dvije profesorice razredne nastave i treća magistar ekonomskih nauka sa prosjekom 9.86). Nijedna nije zaposlena, gdje su god tražile i čule da ima slobodno radno mjesto dobile bi odgovor da je to već obećano nekom drugom ili biće samo kad dođete na red i tako stalno isti odgovor. Ja, supruga i moja djeca – pet glasova, njeni roditelji sestra i zet snaja itd. pet glasova i nikad ih nećemo dati DPS-u, niti Đukanoviću… A plus šira porodica… Je li Đukanoviću realno iz svega ovoga što sam iznio da Vas glasamo? Zapitajte se koga ste imali oko sebe i kako su Vas izdali najbliži oko Vas…Srećno do pobjede gos. Jakove Milatoviću u drugom krugu“, napisao je na Facebooku Mersad Kalač, odgovarajući na zahtjev Alternative da se provjeri svako ko dođe iz dijaspore na izbore, odnosno da se utvrdi da li posjeduju dvojna državljanstva, jer bi im u tom slučaju bilo oduzeto crnogorsko. 

Drugi objašnjavaju da je ovo sistem koji je Đukanović napravio kako bi što duže bio na vlasti, te da mu se mora stati na kraj. 

Zahtjev da se provjeri svako ko uđe u Crnu Goru iz dijaspore, kako bi se utvrdilo da li posjeduje dvojno državljanstvo, izazvalo je veliku podršku u Crnoj Gori. Većina poručuje da bi se tako birački spisak očistio, a oni koji su ostali da žive u Crnoj Gori pokušali sami da kroje budućnost države, bez uplitanja onih koji su bolji život potražili u inostranstvu i dobili državljanstva u državama gdje rade.

Podsjećamo, Alternativa je objavila informacije da je za sada prijavljeno osam letova za Podgoricu iz Luksemburga i Katovica (Poljska) za Crnu Goru, u periodu od 29. marta do 1. aprila. Oni tvrde da je najavljen i zakup 22 autobusa iz Tirane za 1. april, jer Titana ima mnogo bolju vezu sa Njemačkom i nordijskim zemljama.

“Samo ovim putem očekuje se dolazak oko 2.000 birača sa raznih destinacija EU. Ironija je to da je velika većina ovih birača bukvalno pobjegla iz Crne Gore zbog pogrešno vođene politike DPS-a, da bi značajan dio njih bio spreman da dođe i glasa taj isti režim. Crna Gora je u zadnjih 15 godina izgubila 150.000 građana, većinom mladih i sposobnih, zbog pogrešno vođene politike DPS-a. Toliko stanovnika nijesmo izgubili u oba svjetska rata zajedno”, kažu u Alteranativi.

Dodaju da će od Tužilaštva tražiti da se putem aplikacije „Granica“ analiziraju imena osoba koji dođu tih dana.

“Da im se odmah posle izbora analizira prelaz granice i da se oduzmu državljanstva u skladu sa Zakonom o državljanstvu Crne Gore. Napominjemo, po postojećem zakonu nije moguće imati dva državljanstva, ako je jedno stečeno posle 2007. godine. Takođe, pratićemo ko je i na koji način platio te ljude za dolazak u Crnu Goru. Ukoliko se to ispostavi kao tačno, u skladu za Članom 186. KZ-a, pokrenućemo krivični postupak protiv osoba koje su dale i uzele novac. Predviđena kazna je od tri mjeseca do pet godina zatvora”, ističu u Alternativi.

Iz Alternative napominju da krivična djela ne zastarjevaju.

“Mogu se pokrenuti bilo kada. Možda i godinu dana posle samih izbora. U jednom momentu će neko da „propjeva“ i prizna da je dao novac. Posle toga ide krivični postupak protiv onih koji su dali, kao i onih koji su uzeli novac”, zaključili su u Alternativi.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci