Skip to main content

svečana sjednica Skupštine opštine

Grgurović: Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima

Grgurović: Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima


Danilovgrad ima snage da se odupre svim izazovima i zna gdje mu je mjesto u budućnosti, poručio je prvi čovjek te opštine Aleksandar Grgurović, navodeći da će mu najveća satisfakcija biti zadovoljan građanin.
Danilovgrad ima snage da se odupre svim izazovima i zna gdje mu je mjesto u budućnosti, poručio je prvi čovjek te opštine Aleksandar Grgurović, navodeći da će mu najveća satisfakcija biti zadovoljan građanin.


Grgurović: Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima
Foto: PR Centar

On je, na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom 9. decembra Dana oslobođenja Danilovgrada, kazao da je uvijek sa ponosom isticao da su njegovi korijeni iz Bjelopavlića, iz mjesta u podnožju Garča, obavijenog rijekom Zetom.

„Posao predsjednika Opštine i lokalne samouprave nije samo upravljanje gradom i rješavanje problema svoje sredine, ono podrazumijeva i strateško planiranje dugoročnog razvoja i usmjeravanje prema budućnosti“, rekao je Grgurović.

Prema njegovim riječima, lokalnoj samoupravi predstoji veoma zahtjevan period.

„Period u kojem zajedničkim snagama, uzajamnim poštovanjem i podržavanjem moramo uraditi mnogo, a sve za ostavrivanje zajedničkog cilja – stvaranje Danilovgrada, kao grada jednakih šansi za sve. Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima, a tome možemo doprinijeti svi mi, bez obzira na političku orijentisanost. Danilovgrad će konačno prepoznati najbolje među nama“, poručio je Grgurović.

Poručio je da je započeta nova stranica u razvoju opštine.

„Radićemo na razvijanju svakog segmenta društvenog života. Najveća nagrada i satisfakcija će mi biti zadovoljan građanin“, istakao je Grgurović.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad, Velimir Đoković, kazao je da ovu svečanu sjednicu organizuju u tranziciji vlasti, poručujući da im je namjera da za svaku narednu program i sadržaj budu bogatiji i dinamičniji.

“Trudili smo se da uspješno u najkraće vrijeme i sa najmanjim brojem radnih dana organizujemo današnju svečanost i zaista sam ponosan na novo rukovodstvo opštine koje je pokazalo da hoće, može i umije”, rekao je Đoković.

Najavio je da će Devetodecembarska nagrada koja se dodjeljuje svake treće godine biti dodijeljena u 2023. umjesto u ovoj godini, pojašnjavajući da kratkoća vremena nije dozvoljavala formiranje odbora za dodjelu nagrade čiji rad mora biti 30 dana.

“Od ovogodišnjeg praznika okrećemo novu stranicu u istoriji našeg grada. Kao novi predsjednik Skupštine opštine potrudiću se da iza nas ostanu dobra dijela i i bolji i ljepši Danilovgrad”, istakao je Đoković.

Rekao je da u lokalnoj samoupravi žele da od Danilovgrada načine moderno mjesto, da iskoriste sve njegove prirodne, istorijske, kulturne i ljudske potencijale i resurse.

“Takođe ćemo se povezati sa drugim opštinama, sa sličnim gradovima u regionu, kako bismo razmijenili iskustva”, kazao je Đoković.

Poručio je da će se, kao predsjednik Skupštine, truditi zajedno sa ostalim odbornicima da doprinose privrednom povezivanju.

“Takođe nam je prioritet da mladi i obrazovani Danilovgrađani ostanu u svom gradu, da im damo dovoljno razloga da ovdje grade svoj porodični i profesionalni život”, rekao je Đoković.

Istakao je da će ova opštinska vlast podjednako gledati na sve svoje sugrađane i biti otvorena za probleme svih žitelja naše opštine.

“Otvorenost lokalnog parlamenta biće na najvećem mogućem nivou i sve dobronamjerne sugestije, predlozi i inicijative biće prihvaćene”, kazao je Đoković.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenca na spomenik palim borcima u drugom svjetskom ratu na istoimenom trgu. Ovaj čin obavili su predsjednik UBNOR – a i antifašista Danilovgrada Budimir Brajović, komandant kasarne „Milovan Šaranović“, potpukovnik Miloš Gačević te predsjednik opštine Aleksandar Grgurović i predsjednik SO Velimir Đoković.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci