Skip to main content

Ibrahimović: Enormno povećanje broja zaposlenih u Rudniku uglja i Luci Bar

Ibrahimović: Enormno povećanje broja zaposlenih u Rudniku uglja i Luci BarIbrahimović: Enormno povećanje broja zaposlenih u Rudniku uglja i Luci Bar
Ervin Ibrahimović

On je na sjednici Vlade kazao da je to pokazala analiza Ministarstva u vezi sa poslovanjem kompanija u državnom vlasništvu.

„Na primjer samo u Rudniku uglja je uvećanje broja zapošljenih u odnosu na 31. Decembar 2020. Godine skoro više od 200. Dok je u Luci Bar ovo uvećanje preko 70 “, rekao je Ibrahimović.

Kazao je i da imaju informaciju da se ovakav trend nastavlja.

Ministar odbrane Raško Konjević kazao je da su odluke katastrofalne I da se pokazalo da je u prosjeku zapošljeno 20 odsto više ljudi .

“Sugerisao bih da se zaključkom obaveže Ministarstvo kapitalnih investicija da u hitnom roku predloži promjenu svih članova organa upravljanja u preduzećima u kojima je došlo do promjena u broju zaposlenih. Mislim da Vlada mora da pošalje poruku da će predložiti nove članove privrednih društava, u skladu sa zakonom ”, kazao je Konjević.

Ministar Vladimir Joković kazao je da je svaka Vlada ovo radila te da treba ispitati realne potrebe za zapošljavanjem.

“Ne možemo samo optužiti jedne, i moramo imati isti aršin za sve”, kazao je on.

Neopravdana dinamika zapošljavanja

Ibrahimović je istakao da dinamika zapošljavanja nije opravdana realnim stanjem u državnim preduzećima.

„Ne kažem da ne treba da zapošljavamo naše ljude kako ne bi odlazili iz zemlje, ali moramo se ponašati domaćinski. Insistiramo da nam dostave dokumentaciju i na osnovu toga kada utvrdimo kakve su bile dinamike i metode zapošljavanja mislim da onda treba da pojačamo zaključak“, rekao je Ibrahimović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će se na skupštini akcionara do kraja mjeseca desiti kadrovske promjene.

„Iskazujem punu podršku, da ako je neko radio protiv zakona treba da odgovara. Mislim da protiv nekih lica treba da se sprovode i neke druge radnje, ne bih da komentarišem o kome je riječ. Ako je sve u skladu sa Zakonom-odlično, a ako nije mora da se sankcioniše“, rekao je on.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci