GORAN DANILOVIĆ

Izbori ako je ostalo i trunke časti!

Izbori ako je ostalo i trunke časti!


Sinoć je svakome bilo jasno koliko je naš Parlament jadan i koliko ne liči ni na jednu izbornu volju – liči samo na sebe, na ništa, i ne vodi nas nigdje, napisao je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.
Sinoć je svakome bilo jasno koliko je naš Parlament jadan i koliko ne liči ni na jednu izbornu volju – liči samo na sebe, na ništa, i ne vodi nas nigdje, napisao je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.


Izbori ako je ostalo i trunke časti!
Danilović

Njegov komentar povodom aktuelne političke krize prenosimo u cjelosti:

Braneći „visoke“ ciljeve i navodno vodeći računa o „skupim“ nacionalnim interesima svjedočimo i učestvujemo u mizeriji političkog rastakanja svake vrijednosti.
Ne treba da ratujemo međusobno ali se moramo vratiti pravilima. Zacarili smo političku prostituciju i zasjeli je na presto države braneći je zadnjicama a ne razumom i srcem.
Sinoć je svakome bilo jasno koliko je naš Parlament jadan i koliko ne liči ni na jednu izbornu volju – liči samo na sebe, na ništa, i ne vodi nas nigdje.

Izbori!

Izbori ako je ostalo i trunke časti.
Izbori jer ih DPS i Đukanović nipošto ne žele!
Izbori jer ta ekipa nikada više neće imati ni blizu 40 poslanika niti poziciju da s jednim ili dvojicom preletača ubijaju svaku nadu i ogade svaku promjenu.
Čak i da se ponovo okupi ona većina od 30. avgusta 2020. izbori moraju uslijediti u najkraćem roku – to može biti sada samo tehnička većina.

Postojeća Vlada mora pasti jer je u njoj takav raspored snaga koji vrijeđa zdrav razum!
Bila je po volji poraženog DPS-a i zato je gubitnička.
U čije ime nam kulturom upravlja M.V. ili ANB-om M.K. ili..? U čije ime?
Sinoć smo vidjeli kako se poraženi DPS uz podršku dijela pobjednika brutalno revanšira Zeti za ono što su ih Zećani potukli do nogu na minulim izborima. I to je legitimna odluka? I to je politika? I to je većina?
Pred Dritanom Abazovićem je mnogo života i mogao bi jednim potezom opravdati makar djelić onoga što je pogrešno uradio nadmudrujući se sa Đukanovićem. Nema lukavljenja sa lukavim, a nije ni nužda. Od većine smo napravili vereseju, a od istorijske pobjede poraz.

Izbori!

Izbori, pa da počnemo od početa.
Da vratimo stid u politiku.
Da postavimo pravila.
Da objavimo šta može, a šta ne može.
Da nam praziluk nenajedenosti ne viri kroz fotelju.
Da se ne krijemo iza „zapadnih vrijednosti“ i „istočne mudrosti“, a da se bavimo sitnom kupoprodajom, da ne branimo Ameriku i Rusiju zbog želje da uskočimo u velike gaće nego da živimo svoje male živote i skromne uloge u njima.
Dritan Abazović je uradio i nekoliko velikih stvari, a najveću 30. avgusta 2020. Ako želi da mu se to pamti ima veliku i poslednju šansu.
Biće i Vlada i vladanja, biće ih i s nama i bez nas!
Ova Vlada ne može ni korak dalje – sistemom; učini malo opoziciji, pa malo DPS-u, malo Crkvi, pa malo i đavalu, srlja se u ništa i nigdje . Sve liči na onu: pola Eću, pola preduzeću! Ne živi se, međutim, u polovinama, ne živi se između, ne živi se samo za sad.
Izbori!
Izbori!
Izbori!Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services