Skip to main content

Izvještaj Evropskog parlamenta pokazuje da je Crna Gora lider u pristupnom procesu

Izvještaj Evropskog parlamenta pokazuje da je Crna Gora lider u pristupnom procesuIzvještaj Evropskog parlamenta pokazuje da je Crna Gora lider u pristupnom procesu
Bilčik – Foto: Twitter

Bilčik je na Tviteru naveo da je EP usvojio Izvještaj o Crnoj Gori sa 506 glasova za, 50 protiv i 35 uzdržanih.

On je rekao da je vrijeme da se politički lideri u Crnoj Gori fokusiraju na zatvaranje poglavlja i klastera ispunjavanjem preostalih obaveza i reformi.

„Poslije višemjesečne neizvjesnosti zbog političke krize u zemlji krajem prošle i početkom ove godine, nedavna politička dešavanja pokazuju pozitivne znake da Crna Gora može da napreduje na putu ka EU“, kazao je Bilčik.

On je dodao da Izvještaj naglašava važnost širokog međustranačkog konsenzusa o strateškom evropskom izboru Crne Gore, navodeći da će uloga parlamenta biti ključna za odlučan napredak Crne Gore ka članstvu u EU.

Kako je kazao, EP cijeni kontinuirano i stoprocentno usklađivanje Crne Gore sa spoljnom politikom EU, posebno u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu.

„Želio bih da ohrabrim političke lidere u zemlji da, bez oklijevanja, nastave da rade ka članstvu u EU“, naveo je Bilčik.

On je kazao da su ulazak u EU i to da će Crna Gora postati sljedeća država članica EU predstavljaju realne političke i strateške ciljeve, koji odražavaju očekivanja i volju ogromne većine građana Crne Gore.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci